Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vrees voor extra lawaai Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 800 
|
 reformatorisch dagblad 
Vrees voor extra lawaai Schiphol

DEN HAAG – Zuid-Holland vreest dat de uitbreiding van Schiphol met een tweede Kaagbaan leidt tot een forse toename van de geluidshinder in het noorden van de provincie.

Gedeputeerde Staten (GS) hebben verkeersminister Eurlings ‘hierr in een brief voor gewaarschuwd, meldde het provinciebestuur vrijdag.

De provincie Zuid-Holland heeft een onafhankelijk adviesbureau ingeschakeld. Dat heeft becijferd dat het aantal mensen in het noorden van de provincie dat ernstige geluidshinder ondervindt van het vliegverkeer van en naar Schiphol met 17 procent (van 16.500 naar 19.300) zal toenemen als er een zesde start- en landingsbaan parallel aan de Kaagbaan komt.

Voor Teylingen, Oegstgeest, Nieuwkoop en Lisse ligt dit percentage nog hoger, tot wel 37 procent in bijvoorbeeld Lisse.

De brief van GS aan Eurlings en zijn collega Cramer (VROM) is een reactie op de nieuwe Luchtvaartnota. Daarin houdt Eurlings de mogelijkheid van de aanleg van een tweede Kaagbaan open. Ook de luchthaven zelf wil die optie tot uitbreiding graag op tafel houden.

De provincie Zuid-Holland vindt dat de aanleg van een tweede Kaagbaan op Schiphol niet mag leiden tot extra geluidshinder in (het noorden van) Zuid-Holland.

De brief is samen met de betrokken gemeenten in het noorden van Zuid-Holland opgesteld.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Koos uit Leiden

Verkeersminister Eurlings is een onbetrouwbare man zijn zijn eigen plannen doordrukt. Hou hem scherp in de gaten!

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Eurlings laat zich als schoothondje door de sector (mis)gebruiken.