Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vrachtvolume en passagiersvervoer Schiphol in februari fors hoger

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 917 
|
 beurs.nl 
Vrachtvolume en passagiersvervoer Schiphol in februari fors hoger

AMSTERDAM - (Dow Jones)—De luchthaven Schiphol verwerkte in de maand februari fors meer vracht en passagiers dan een jaar geleden, blijkt uit de maandcijfers van luchthavenexploitant Schiphol Groep.
Op de Nederlandse thuishub van Air France-KLM (AF.FR) steeg het overgeslagen volume vracht en post de afgelopen maand op jaarbasis met 8,9% tot 126.065 ton. Het aantal passagiers nam in februari met 5,2% toe tot bijna 3,44 miljoen reizigers.
Bij het inkomende vrachtvervoer was de stijging te danken aan Noord- en Latijns Amerika, Azie/Pacific en Afrika en was er krimp op vrachtvolumes vanuit Europa en het Midden-Oosten. Bij de uitgaande vracht was er volumegroei naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord-Amerika, Azie/Pacific en Afrika en daalde het uitgaande volume alleen naar Latijns Amerika.
Bij het passagiersvervoer was de groei op intercontinentale vluchten 2,8% en op vluchten binnen Europa was de toename 6,4%. Bij op Schiphol overstappende passagiers was de groei 1,8% en voor reizigers die hun reis op Schiphol begonnen of eindigden (O&D vervoer) bedroeg de toename 8,0%.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst


Reacties op dit bericht