Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vrachtverkeer op Schiphol in de lift

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 819 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Vrachtverkeer op Schiphol in de lift

SCHIPHOL - Het vervoer van luchtvracht op de luchthaven Schiphol is in de eerste zeven maanden van dit jaar met 8,5 procent gegroeid in vergelijking met dezelfde periode in 2003. Dat maakte de luchthaven vandaag (10 septemer) bekend. Ook voor de toekomst houdt Schiphol rekening met een flinke toename van het aantal tonnen vracht dat via de luchthaven vervoerd wordt.

Gedurende de eerste zeven maanden van 2004 werd 56 procent van het totale vrachtvolume getransporteerd door vliegtuigen die volledig als vrachtvliegtuig opereren. Daardoor versterkte de luchthaven haar positie als nummer 1 in Europa op het gebied van commerciële luchtvracht met zogenoemde ‘Full Freighters’.

Schiphol staat binnen Europa op een derde positie wat het vervoer van commerciële luchtvracht in het algemeen betreft.

Een groot aantal maatschappijen heeft aangegeven Schiphol vaker met vrachtvluchten te willen aandoen. Om aan deze groei tegemoet te komen breidt de luchthaven diverse faciliteiten uit.

Op het programma staat onder andere de bouw en uitbreiding van kantoorruimten en opslagfaciliteiten. Ook komen er twee permanente los- en laadplaatsen voor Full Freighters van het type Boeing 747 bij.

COMMENTAAR van PVRC - Fijn. Het vervoer van vracht op de luchthaven Schiphol geschiedt bij voorkeur niet overdag: dan worden de ‘slots’ liever voor passagiervluchten gebruikt. Die zijn nodig voor de ‘hub’ funktie: Schiphol als as voor de passagiers naar of uit de grote transatlantische en aziatische vluchten.


Reacties op dit bericht