Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vrachtjumbo verliest motor boven Michigan

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 1086 
|
 Luchtvaart =Nieuws= 
Vrachtjumbo verliest motor boven Michigan

DETROIT - Een Boeing 747-100 van de Amerikaanse vrachtmaatschappij Kalitta Air heeft donderdag (21 oktober) een motor verloren boven de Amerikaanse staat Michigan. Dat melden diverse media in de VS. De piloten hebben hun vliegtuig onmiddelijk aan de grond gezet op de luchthaven Detroit Metropolitan. Er zijn geen gewonden gevallen.

De jumbo was op weg van Chicago o’Hare naar New York JFK toen de piloten boven Michigan problemen ontdekten aan een van de vier motoren. In overleg met de verkeersleiding besloten ze uit te wijken naar Detroit Metro Airport. Daar landde het toestel zonder problemen. Pas tijdens het landen werd duidelijk hoe groot de schade was.

Vertegenwoordigers van de luchtvaartautoriteiten zoeken naar het verloren gevaarte. De kans is groot dat de motor in Lake Michigan gevallen is.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door AN uit Amsterdam

ter overweging: dit Winterseizoen voert Kalitta ook 840 vluchten vanuit Schiphol uit.

Geplaatst door E Ksiet uit Castricum

AN ik zou maar snel verhuizen! Straks valt er een motor op je dak!
El Al vliegt trouwens ook nog steeds op amsterdam! Levensgevaarlijk allemaal.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam


1) Betaalt u de kosten van het verhuizen, inclusief de gederfde inkomsten van de woning vanwege de geluidsoverlast en het veel te grote externe groepsrisico? Zorgt u ook voor handhaving van de sociale factoren?

2) Cynische opmerkingen over een vliegtuigcrash midden in een woonwijk met tientallen doden zijn op geen enkel forum gepast, lijkt me. Excuses zouden op hun plek zijn.

3) Inderdaad is luchtverkeer potentieel levensgevaarlijk. Jammer dat u dat pas erkent op het moment dat u zich daarbij betrokken voelt. NIMBY.

4) Heeft u verder nog constructieve opmerkingen of komt u hier alleen om het oneens te kunnen zijn met deelnemers?


Geplaatst door E Ksiet uit Castricum

Vliegen blijft de veiligste manier van vervoer. Jammer is alleen dat heel de wereld het weet als er 1x iets mis gaat. 100% veilig zal het nooit zijn, er zullen altijd ongelukken blijven gebeuren, maar het paranoide gedrag van de deelnemers op deze site slaat nergens op. De kans dat u 10miljoen wint is groter dan dat de luchtvaart uw dood wordt.

Geplaatst door AN uit Amsterdam

Voor geïnteresseerden:

1. Een vliegtuigmotor van een 747 weegt zo'n 4 ton (8850 Lbs). Losgeraakt van een kilometer of 3 hoogte komt deze met meer dan 800 KM per uur op de grond terecht.

2. Kalitta is een Amerikaanse vrachtvervoerder met een aantal 747-ens en nog wat kleinere jets. Het opmerkelijke is dat een aantal 747-ens nogal oud is. Zo is het vliegtuig in bovenstaand bericht, met registratie N109CK, een Boeing gebouwd in 1971. Deze is recent nog een aantal keren op Schiphol gefotografeerd.

Een aantal andere Kalitta registraties (bouwjaar):

N703CK (1970),
N716CK (1970),
N712CK (1970),
N702Ck (1971),
N705CK (1974),
N710CK (1975),
N713CK (1975),
N707CK (1978),
N708CK (1979).

Verder nog een aantal Boeings uit begin jaren 80.

Niet echt een moderne vloot.

Nou kan ik me indenken dat voor vrachtvervoer een ouder type goed bruikbaar is, maar een vliegtuig van 34 jaar oud ...wellicht dat een deskundige mij kan vertellen of dat zorgwekkend is ?
Ter vergelijking: de Boeing van El Al die in de Bijlmer crashte was uit 1979.

Ik heb op de polderbaan eens een Kalitta horen starten. Mijn vermoeden was dat het een maatschappij uit een voormalige Sovjet republiek was, zoveel lawaai maakte dat ding. Kun je mijn verbazing voorstellen toen ik las dat het Amerikaans was.

Overigens Aalegeiz: E Ksiet adresseert zijn opmerking ook aan onder andere een aantal inwoners van Lockerbie, de Bijlmer en Gonesse (bij Parijs, Concorde in 2000).
Wellicht dat hij aan nabestaanden van grondslachtoffers eens uit kan leggen hoe hij over dit soort zeken denkt. Misschien weten ze zijn sarcasme wel te waarderen.

Geplaatst door J. Commandeur uit Beverwijk

E Ksiet bedrijft statistiek alsof het simpel was. Zijn bewering dat vliegen de veiligste manier van vervoer is klopt echter niet. Als we allemaal zouden lopen en af en toe tegen elkeer aan zouden botsen dan is het aantal doden NUL, het aantal gewonden minimaal. Als we allemaal zouden fietsen dan zou het aantal doden iets minder dan nul zijn maar nog altijd -per afgelegde kilometer, de persoon E Ksiet vergeet dit te vermelden- minder zijn dan per vliegtuig. Pas Als verkeer gemengd wordt, auto's treinen, wandelaars en fietsers, dan pas is het per kilometer onveiliger dan om te vliegen. Maar ik zou niet naar mijn werk willen vliegen, twee uur inchecken, een uur uitchecken en dan nog minstens 10 minuten vliegen.

Gevaarlijke gek

Geplaatst door E Ksiet uit Castricum

Natuurlijk, als u lopen als vervoersmiddel ziet is dat inderdaad veiliger, als we allemaal zouden lopen ja. Echter, de kans dat u een ongeluk krijgt omdat een automobilist u niet ziet is vele male groter dan de kans dat u ooit als gevolg van een vliegtuigongeluk zult overlijden, laat staan door een motor die op uw huis valt!
Daarnaast, natuurlijk vergeet niemand de bijlmerramp of welke ramp dan ook, maar ongelukken gebeuren! Helaas verongelukken bij een vliegtuigramp per ongeluk meer mensen dan in de gemiddelde auto crash, maar feit blijft dat er jaarlijks vele male meer mensen overlijden in het dagelijks verkeer dan in de luchtvaart. In nederland alleen al zijn pet jaa al meer verkeersdoden dan het aantal mensen dat wereldwijd als gevolg van een vliegtuigongeluk om het leven komt. De feiten spreken voor zich! Daarom is het angstige gedrag van oa AN nergens op gebaseerd. Rijd u ook niet meer in een opel omdat er elke dag opels verongelukken? De kans dat nogmaals een Kalitta kist een motor verliest is uitermate klein! Doe niet zo paranoide! De leeftijd van een vliegtuig zegt niet zo veel als u wellicht denkt.

Danku

Geplaatst door E Ksiet uit Castricum

Nog een ding, over de sovjet unie herrie die uit die kalitta motoren kwam.. Oudere motoren maken inderdaad meer herrie! Dit betekend niet dat zij minder veilig zijn.