Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Vrachtdieven Schiphol wonen dichtbij de luchthaven’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 756 
|
 luchtvaart =nieuws= 
‘Vrachtdieven Schiphol wonen dichtbij de luchthaven’

SCHIPHOL - Onderzoek van Scotland Yard - waarmee de Nederlandse marechaussee sinds kort samenwerkt – wijst uit dat vrachtdieven op de luchthaven Schiphol vaak dichtbij de luchthaven wonen. De diamantrovers dus waarschijnlijk ook. Dit meldt De Telegraaf zaterdag (22 oktober). Sinds 1993 zijn op Schiphol veertien overvallen gepleegd, waaronder zeer recentelijk de roof van 26.000 mobiele telefoons, de overval op een Duitse zakenman en de diamantroof. De diamantroof vond plaats op de luchthaven, de rest erbuiten.

Volgens de krant lijken bendes hun aandacht verlegd te hebben op minder streng bewaakte doelen, zoals trucks en opslagcentra. Een groot gedeelte van de vracht op Schiphol wordt aan of afgevoerd over de weg. De overvallen worden steeds gewelddadiger met bedreiging door vuurwapens.

Scotland Yard heeft onderzocht dat de daders van overvallen op de luchthavens in Londen die zich toeleggen op luchtvrachtovervallen vooral bestaan uit omwonenden van de luchthaven. De daders zijn vaak nauw zijn betrokken bij de luchthaven. “Ze hebben vaak een tipgever, familielid of bendelid binnen een bedrijf. Of ze werken zélf bij het bedrijf dat wordt bestolen”, meldt rechercheur P. Douglas van Scotland Yard tegen over De Telegraaf.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door B uit Castricum

Diefstal, alleen dichtbij en niet er op?

Diefstal door Luchthavenverkeer dat voor winnen van capaciteit de zorg steelt voor leefbaarheid daar waar het passeert.
Door ministeries die kabinet en kamers verstrikken in een onontwarbare evaluatiekluwen en CROS laten onderzoeken wat die burger ook eigenlijk waard is.