Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vooruitblik: ‘Air-France-KLM in rode cijfers’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1230 
|
 telegraaf.nl 
Vooruitblik: ‘Air-France-KLM in rode cijfers’

AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM heeft afgelopen kwartaal opnieuw een aanzienlijk nettoverlies geleden. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de luchtvaartcombinatie maandagochtend presenteert.

De analisten verwachten in doorsnee dat het nettoverlies vorig kwartaal is uitgekomen op 224 miljoen euro, tegen 197 miljoen euro een jaar eerder. De omzet klom naar verwachting met bijna 4 procent naar 6,5 miljard euro.
In het eerste kwartaal van dit jaar incasseerde het Frans-Nederlandse bedrijf een verlies van 368 miljoen euro. Air France-KLM sprak toen van een moeilijk kwartaal, waarin hoge brandstofkosten en een afname van het vrachtvervoer zwaarder wogen dan een toename van het passagiersvervoer.
Reorganisatie
Het luchtvaartconcern voorspelde begin mei dat het operationeel resultaat in de eerste 6 maanden van dit jaar nog onder het niveau van vorig jaar zou liggen. In 2011 ging het om een verlies van 548 miljoen euro. In de tweede helft van het jaar moeten de eerste positieve effecten van het ‘Transform 2015’-programma voelbaar worden.
Air France-KLM wil in dat kader in totaal ongeveer 2 miljard euro per jaar besparen. Daarvan neemt KLM ongeveer 700 miljoen euro voor haar rekening. Eind juni schortten Nederlandse vakbonden het overleg met KLM over de reorganisatie op, omdat zij vraagtekens zetten bij de omvang van de bezuinigingen. Air France gaf vorige maand aan in de komende anderhalf jaar in eigen land 5000 banen te gaan schrappen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door joop uit haarlem

Er zullen toch ook wel minder vliegtuigen vliegen dan

Geplaatst door Loriet uit NULL

Het is helemaal geen verlies,maar gewoon minder
winst!! Het is maar hoe je het bekijkt.

Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

En dan is er niet eens een vliegtax, zoals in Duitsland, en zullen de CO-2 emissies ook aan de orde komen via een heffing. Benieuwd