Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vluchtgegevens AWACS blijven geheim

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 944 
|
 nu.nl 
Vluchtgegevens AWACS blijven geheim

ONDERBANKEN - De Vereniging Stop AWACS krijgt geen inzage in de vluchtgegevens van AWACS-radarvliegtuigen. De bestuursrechter van de rechtbank in Maastricht bepaalde dat die geheim blijven, meldde Stop AWACS maandag.

Stop AWACS betwistte voor de rechtbank de huidige geluidszones boven de gemeenten Onderbanken en Brunssum. Volgens Stop AWACS zijn die te optimistisch en moeten er zeker 2000 woningen geluidsisolatie krijgen in plaats van de 117 die nu geïsoleerd zijn. Om achter de juiste geluidszones te komen wilde de vereniging inzage in de vliegbewegingen van de AWACS, maar de rechter vindt dat een militair geheim. Stop AWACS overweegt bij de Raad van State in beroep te gaan.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Het is verrassend dat Schiphol nog niet 'militiaire geheimen' in de strijd eeft geworpen om nog meer overlast te kunnen goedpraten.

Geplaatst door Vos uit NULL

Ook deze mensen, welke moeten leven onder een ''democratie'' die enkel oog heeft voor machtsmisbruik wens ik veel sterkte. Want heeft die zelfde Raad van State niet eerder toestemming gegeven om al die bomen te kappen? Het is een optelsommetje: we ondervinden in Nederland steeds meer en meer geluidshinder. De ''stille'' plekjes worden voor de mensen met wat meer status (lees: geld en macht) vrijgehouden van snelwegen en vooral: vliegvelden.
Het overgrote deel van de bevolking gaat reeds gebukt onder een dagelijks portie herrie waar je doodziek van wordt.
En dat moet je maar slikken?
En als het isoleren van die woningen net zo gaat als in Assendelft (Noord_Holland) dan kunnen ze de borst nat maken!
Bovendien: je krijgt er een vorm van huis-arrest van. Lekker buiten zitten zal er niet meer bij zijn.
Het Rijk geeft niet thuis en de luchtvaartsector al helemaal niet, als het op betalen aankomt.
De bewoners zijn dus de dupe.
Welkom in Nederland, het landje dat eigenlijk niets op heeft met haar eigen inwoners, zolang ze maar belasting betalen......