Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vlucht voor tickettaks

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1386 
|
 Telegraaf 
Vlucht voor tickettaks

AMSTERDAM -  Sinds de invoering van de tickettaks vluchtten al duizenden luchtreizigers de grens over, maar nu worden ook luchtvaartmaatschappijen ons land uitgejaagd door de vliegbelasting. Mijn vraag aan u is deze week: bent u wel eens uitgeweken naar een ander vliegveld vanwege de tickettaks?Loont dat werkelijk of is het voor u meer een principekwestie?

Schiphol klaagt steen en been over de nieuwe vliegbelasting, bij de KLM lopen vaste klanten weg, budgetvlieger Transavia ziet betere mogelijkheden in Denemarken, België en Frankrijk en afgelopen week kondigde prijsvechter Ryanair aan z’n vluchten vanaf Maastricht helemaal te staken, omdat het door de vliegtaks van Wouter Bos niet langer mogelijk is goedkope tickets aan te bieden.

Wat Nederlanders in de grensgebieden allang wisten, ontdekken ook steeds meer bewoners van de Randstad: vluchten van de luchthavens in naburig België en Duitsland zijn vaak aanmerkelijk goedkoper dan vanaf Schiphol of andere vliegvelden in Nederland. Bovendien zijn deze vliegvelden, net over de grens, prima bereikbaar en beschikken zij bovendien over voordelige parkeervoorzieningen.

Vooral voor gezinnen tikt de ticketbelasting flink aan. Dan is een ritje naar een vliegveld vlak over de grens in België of Duitsland al snel lonend.

De Belgen hadden, in navolging van Nederland, ook tickettaks-plannen, maar Brussel zag er weer snel van af, toen de regering daar voorgerekend kreeg dat de invoering alleen al op het vliegveld Zaventem duizenden banen zou gaan kosten.

Inmiddels heeft prijsvechter Ryanair weer nieuwe vliegtuigen op de luchthaven van Charleroi gestationeerd en is het aantal zonbestemmingen vanaf dit vliegveld, zo’n 75 km van Brussel en voor menige Nederlander véél dichterbij dan Schiphol, nog verder uitgebreid.

Charleroi Airport hoopt de komende wintersportvakantie nog meer Nederlanders aan te trekken door vanuit ons land ook bussen te laten rijden. En Transavia vliegt vanaf 19 december ook vanaf Brussel naar Innsbruck en Salzburg, voor een habbekrats en tickettaksvrij.

Ik kijk uit naar uw reacties: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken), laat mij maar weten hoe u over dit alles denkt.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

Ik heb een gelukkige avond.
Ik drink op dit bericht nog een lekker biertje.
De belasting die daarop zit gaat óók in de grote pot en komt ons dus állemaal ten goede.
Alleen de vliegmaatschappijen en hun passagiers willen vliegen zónder belasting te betalen op tickets en op kerosine enzo.
Voor niks gaat de zon op.
Ik drink nóg een lekker biertje.
Ik ben zó blij met deze berichten.

Geplaatst door Els uit Castricum

Vooral voor dat stukje in dat laatste zinnetje: "voor een habbekrats", hang ik de vlag zondag, 30 november, halfstok, als teken van grote onrechtvaardigheid.
Onrechtvaardig, omdat men nog durft te mopperen na zovele jaren verwend te zijn.
Onrechtvaardig omdat men nog niet denkt aan àl het leven, dat door het vliegen zó wordt aangetast.
Onrechtvaardig, omdat men nog alleen aan de eigen portemonnee denkt en niet aan de oh zo snelle opwarming van de aarde, zeker door het vliegverkeer.
Gisteren een prachtige lezing over een bijna-doodervaring bijgewoond. En één van de kenmerken daarvan is, dat men tijdens zo'n BDE leert: dat de pijn en de last, die men een ander heeft bezorgd, je dat, op zo'n moment, zelf moet voelen. Kortom, dat alles één is en wij met allen en alles met elkaar verbonden zijn. Maar helaas is dat in het dagelijkse leven dus niet voelbaar. De gedachte is: "Als ik het maar goed heb en kan doen en laten wat ik wil. Heeft de ander daar last van, pech gehad."

Geplaatst door Maaike uit Leiden

"Penny-Wise, Pound-Foolish". Deze luchtreizigers staren zich blind op een paar tientjes maar ze hebben geen oog voor het grotere geheel.

Geplaatst door Keus uit Barneveld

Groot gelijk om uit te wijken naar het (nabije) buitenland.
Wij gaan zelf als voetbalelftal op trainingskamp naar portugal, en besparen als groep zeer vele euro's door naar belgie of duitsland uit te wijken.
Ook komende januari gaan we weer met 30 man richting duitse luchthaven.
Bijkomend voordeel is minder druk, goed parkeren.
Conclusie: nederland preist zich zo lekker buiten de werkelijkheid.

Geplaatst door R. Verstoep uit Lunteren

Kosten hondje (incl.tas, niet meer dan 5 kg.)tarief in 7 jaar tijd, verhoogt van 25 gld naar 40 euro enkele reis, de tas moet op de grond staan. Maar men mag wel 10 kg.bagage gratis meenemen. Mijn hondje van 7 kilo mag niet mee in de cabine terwijl hij altijd rustig sliep in de tas op de grond, neemt geen plaats in. Ik vind de prijs- verhoging onterecht en het gewicht moet m.i. verhoogt naar 10 kilo, gelijk aan de gratis bagage. Per vlucht mogen 3 hondjes mee, dat kan ik wel begrijpen.