Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegverkeer volgen via internetsite

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 956 
|
 Nieuwsblad voor castricum 
Vliegverkeer volgen via internetsite Download het gehele artikel 'Vliegverkeer volgen via internetsite'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

Op de valreep naar 2012 is het college in Uitgeest uiteengevallen.

De aanleiding is de ondoorgrondelijke move van D66 om de vervanging van hun teruggetreden wethouder te zoeken in Delft(!) en wel in de persoon van een onderneemster die het er vanuit die plaats - naast het runnen van haar bedrijf - wel even bij wilde doen.


De oorzaak ligt dieper: dure bouwkavels aan provinciale weg, spoorlijn en pal onder de (nachtelijke) aanvliegroute polderbaan blijken grotendeels onverkoopbaar. Daarbij is Uitgeest intussen op een onlangs door dagblad Trouw gepubliceerde kaart een eiland in de IJmond op basis van de zeer langdurige periode dat huizen hier nu te koop staan. Grote hoeveelheden fijnstof van het nabijgelegen Tata Steel en de pas weer verbrede A9 (spitsstroken) verergeren de aantasting van de leefomgeving op sluipender wijze. Milieudienst en GGD schieten volledig tekort in signalering en handhaving, men is praktisch onzichtbaar en blijkbaar onvoldoende onafhankelijk?


We lijken zover te zijn dat het lokale bestuur onder druk van de congsi Provincie en Schiphol/de luchtvaartsector teloor dreigt te gaan. De CvdK drong onlangs weer aan op fusie met buurgemeenten en dat past naadloos in het door ex CROS voorzitter en D66-er Nico Schoof (!) begeleide proces om in Noord Holland alle kleinere gemeenten weg te fuseren. In ruwere bewoordingen: Uitgeest lijkt intussen praktisch "kapotgevlogen" en een makkelijke prooi voor overname?


Cijfers: uit de vol trots gepresenteerde BAS Woon-monitor blijkt in een enkel postcodegebied in Uitgeest de belasting tussen 16.200 en 49.100 passages (52 en 55 dBa) te verschillen. Let wel, dit is een gemiddelde van 3 jaar en in 2011 is met de CROS/Alders experimenten de situatie rond Uitgeest nog meer verslechterd. In augustus liep e.e.a. al op tot 2200 passages per week, dus tel uit het verlies in woongenot en woningwaarde.....................


Tot zover deze weergave van de stand van zaken in Uitgeest eind 2011 in reactie op de BAS/SCHIPHOL publiciteitsmachine.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Een goede kritische noot ! Blijf ons voeden hiermee svp. Ik dacht dat Jaap de Groot,Hilversum ook al zijn twijfels had bij de nauwkeurigheid van deze methode ??

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

@Jan. Laat ik het zo zeggen: mijn beleving strookt niet met de statistiek. Maar ik moet er bij zeggen dat ik niet de hele dag vliegtuigen zit te tellen. Vandaag is het bijvoorbeeld erg stil.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

In de regio Castricum / Uitgeest heb je internet niet beslist nodig om vliegtuigen te kunnen volgen.......... Hier word je (helaas) gratis getracteerd op vele, laagvliegende herriebakken over je hoofd.