Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

‘Vliegverkeer geen probleem’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 2617 
|
 almerevandaag.nl 
‘Vliegverkeer geen probleem’

Gepubliceerd op 17 augustus 11, 10:22

ALMERE/ODEKE DE JONG - Almeerders die klachten hebben over het laagvliegende vliegverkeer boven de stad, hoeven niet op bijval van het gemeentebestuur te rekenen. Almere zit namelijk niet aan tafel met Schiphol als het gaat om geluidsoverlast door het vliegveld.

De vliegtuigen vliegen niet lager dan zeshonderd meter boven de stad, dus valt de gemeente buiten de geluidscorridor. Provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht schuiven wel regelmatig aan om te praten over de klachten.

,,Op een hoogte van zeshonderd meter is er geen sprake van geluidsoverlast volgens Schiphol”, aldus gemeentewoordvoerder Peter Spek. ,,Vliegen de vliegtuigen toch onder de zeshonderd meter, dan kan de piloot een forse boete verwachten.”
Spek raadt Almeerders die last hebben van het geluid van de vliegtuigen aan contact te zoeken met Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). ,,Daar worden de klachten geregistreerd.”

Vorige week werd al bekend dat er in de afgelopen maand ongeveer 2300 klachten bij BAS waren binnengekomen vanuit Almere. De klachten kwamen met name uit de postcodegebieden 1325, 1313 en 1333. Vliegtuigen vliegen de laatste tijd vaak aan via de stad, aangezien het slechte weer hen dwingt de Buitenveldertbaan te gebruiken als landingsbaan. De aanvliegroute voor deze landingsbaan gaat recht over Almere.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

mhh. hier vliegen ze nog net 600 meter hoogte. Maar geluidloos? Bekijk dan eens de lange draad hieronder. Almere, let op je zaak!

Geplaatst door Maaike uit Leiden

Almeerders die klachten hebben over het laagvliegende vliegverkeer boven de stad, hoeven niet op bijval van het gemeentebestuur te rekenen.

Geen wonder, Almere is een VVD gemeente (dus geen verkeerd woord over Schiphol)

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

In de Zembla reportage "Vrijstaat Schiphol" wordt haarfijn uitgelegd hoe het spel wordt gespeeld. Zie de ZEMBLA website om dit eens kort en krachtig beschreven te zien.

Ook in Almere heult het bestuur inderdaad volledig met de sector en het "Vliegverkeer geen probleem" lijkt een nieuwe publicitaire kreet binnen een soort Brave New Policy.

Kaalslag in landschap en leefomgeving, over 5 jaar 15 miljoen vierkante meter leegstaande Kantoorruimte (Nieuwsuur reportage), maar vooral kaalslag in wettelijke bescherming, o.a. door de invoering van het nieuwe VVA stelsel uit het Alders akkoord.

O ja,

Zou er nou in de afgelopen week boven het dorp Uitgeest door de meer dan 1400 vluchten op geringe hoogte - waarvan ca. 55 per nacht! - echt geen geluidsoverlast veroorzaakt zijn?

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Wat een drama daar èn hier! In Almere weet dame Jorritsma wel hoe te manipuleren.. Dat deed ze al als Minister! Jorritsma: 1995: "Die 6e baan hebben we slechts nodig als milieubaan, "we kunnen best met het huidige 4 banen(5!)toe. Wat maken die Milieupartijen toch een lawaai" En de groei bedraagt maar 3 % "' aldus Joritsma.Nu blijkt de Polderbaan ca ruim 33 % van de vluchten te verwerken en de groei van1995 tot 2000 bedroeg ruim 11 % ! En vande PVV kunnende Almeerders als het om vliegoverlast gaat NIETS verwachten: De PVV steunt het Aldersadvies NIET . Menwildater veelmeer wordt gevlogen. Makkelijk kletsen daar uit Venlo , niet gehinderd door enige kennis van zaken!

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Sinds wanneer bepaalt een ander wat ik wel of niet hinderlijk mag vinden? Zelfs als het geluidsniveau van dalende vliegtuigen op 600 meter nog mee valt, dan zijn er nog het grote aantal vliegtuigen en de lange tijd dat ze onafgebroken overkomen zaken die het leefgenot niet bepaald bevorderen. Het telkens weer aanzwellen en wegsterven van het geraas van de straalmotoren kan hinderlijker zijn dan bijvoorbeeld de continue achtergrondruis van een snelweg.

Geplaatst door Ton 2 uit castricum

"Op een hoogte van zeshonderd meter is er geen sprake van geluidsoverlast volgens Schiphol"

Wat vreemd dat wij bij ons in de tuin ( (en soms ook binnen, aan de telefoon) het gesprek moeten afbreken omdat wij elkaar niet meer kunnen verstaan, als vliegtuigen op 600 meter hoogte overvliegen ..............

Wat een zootje vierkante flauwe kul, en het is ronduit zielig dat een gemeentewoordvoerder met een dergelijk antwoord komt. Hoe bedoelt u, we eten uit de hand van schiphol&co; ...............