Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegveld in Rotterdam moet uitbreiden

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 978 
|
 telegraaf.nl 
Vliegveld in Rotterdam moet uitbreiden

ROTTERDAM - Het slot moet van Rotterdam The Hague Airport af. Er kunnen zeker nog 15 vaste bestemmingen bijkomen om daarmee de economie voor Nederland verder te stimuleren. Bij het bedrijfsleven is veel vraag naar nieuwe bestemmingen. Dat zei directeur Bert Mooren van VNO/NCW West donderdag.

De belangenorganisatie voor het bedrijfsleven wil een lobby naar de Tweede Kamer opzetten om de huidige milieuvergunning voor het vliegveld in Rotterdam aangepast te krijgen. Volgens Mooren is uitbreiding van groot economisch belang en kan die zonder het aanleggen van een tweede baan en veel meer geluidsoverlast.
Ook al nam het aantal klachten over vliegtuiglawaai afgelopen jaar met ruim 40 procent toe, meldt de milieudienst DCMR, Mooren denkt dat door de innovaties in de vliegtuigindustrie met minder lawaai kan worden gevlogen. ,,Bovendien is het vliegveld zich zeer bewust van de omgeving en worden met vliegtuigmaatschappijen strakke afspraken gemaakt om niet met ‘lawaaiknallers’ naar Rotterdam te komen’’, aldus Mooren.

Economisch hart
Het vliegveld noteerde over dit jaar een stijging van het aantal passagiers met bijna 25 procent. Mooren wil er met dat cijfer maar op wijzen dat de belangstelling er is om vanuit Rotterdam te vliegen. ,,Het ligt in het economisch hart van Nederland waar het geld wordt verdiend, veel banen worden gecreëerd en veel internationale bedrijven en instellingen zitten. En dan hebben we het nog niet over de tuinders in het Westland en de universiteiten en kenniscentra in Rotterdam, Den Haag, Leiden en Delft.’’
Rotterdam The Hague Airport heeft nu 40 bestemmingen. Als het aan Mooren en de zijnen ligt, groeit dat door naar 65 bestemmingen, waaronder Berlijn als de nieuwe economische metropool van Europa, Hamburg, Scandinavische landen en Schotland met de olie- en gasplatforms. Mooren wil dat de milieuvergunning, die stamt uit de jaren 90, wordt aangepast. ,,Als we geen uitbreiding realiseren, beschadigen we een belangrijke vestigingsfactor voor bedrijven in de zuidvleugel van de Randstad.’‘
De Rotterdamse afdeling van GroenLinks is tegen de uitbreiding van het vliegveld. De partij wil dat de gemeente een stokje steekt voor die plannen, zo heeft ze donderdag laten weten. GroenLinks voorziet nog meer geluidshinder dan er nu al is.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Daar gaan we weer. Het wordt steeds mooier in NL.