Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Vliegveld bij Breda gaat internationaal

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 601 
|
 telegraaf.nl 
Vliegveld bij Breda gaat internationaal

Door: Paul Eldering

BREDA - Nederland krijgt er een internationale luchthaven bij.

Wethouder Cees Meeuwis van Breda onthult op 27 februari ‘Breda International Airport’, de nieuwe naam van vliegveld Seppe in Bosschenhoofd, langs de A58 tussen Breda en Roosendaal.
Luchtvaartpionier Martin Schröder slaat die dag met burgemeester Janssen van gemeente Halderberge en luchthavenondernemer Stef Have ook de eerste paal van ’Seppe Airparc’ met 24 ’Fly-Inn Business Units’, waar bedrijven kantoorruimte met eigen hangar kunnen betrekken. Hiervoor zou volgens Have grote interesse bestaan.
De naamsverandering van het vliegveld is nodig om de internationale ambitie te benadrukken. „Op de grote vliegvelden zijn particuliere zakenvliegtuigen steeds minder welkom”, aldus de 40-jarige Have, oud-luchtmachtvlieger.
Breda wil tevens de regio West-Brabant beter op de kaart zetten als logistiek centrum. In de eerste fase wordt ook een terminal gerealiseerd met aankomst- en vertrekhal, horeca en vergaderaccommodatie.
Have is aandeelhouder van het vliegveld, dat hij samen met andere ondernemers in 2008 kocht. Schröder is ambassadeur van Seppe Airparc. Hij begon daar ooit als reclamevlieger. Later richtte hij Martinair op.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Zal mij benieuwen wanneer wat dit uiteindelijk aan gemeenschapsgeld gaat kosten.
Het ultieme doel: heel NL één vliegveld en alle inwoners van NL op een nog te maken eiland voor de kust.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

“Breda wil tevens de regio West-Brabant beter op de kaart zetten als logistiek centrum.” Dat betekent dus ook nog meer transport over onze volle wegen. De Nederlanders zijn de kruiers van Europa aan het worden die met mensen en spullen rondzeulen die uit andere landen afkomstig zijn om ze naar andere landen te vervoeren. Iets om trots op te zijn?