Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Vliegveld baalt van de vele tegenwerking

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 766 
|
 De Stentor 
Vliegveld baalt van de vele tegenwerking

LELYSTAD - Tijdens een bijeenkomst op de luchthaven met in hoofdzaak Veluwse ondernemers, heeft directeur Lex Oude Weernink van Lelystad Airport ongezouten kritiek geleverd op de regelgeving in Nederland. Hij spuwde deze week zijn gal over de tegenwerking die het vliegveld ondervindt bij de plannen voor uitbreiding.
 
De luchthaven wil in 2015 charters kunnen ontvangen. Consequentie is onder meer dat het vliegverkeer mogelijk over Veluwse kernen komt. Vooral in Hierden is daar grote opschudding over ontstaan. “Het kan niet zo zijn dat de Hierdense bevolking met zijn buitenproportionele opvattingen de uitbreidingsplannen op het spel zet. Ik begrijp dat de mensen niet blij zijn, maar denk eens aan de werkgelegenheid. We hebben nu 300 arbeidsplaatsen, dat kunnen er in 2015 tweeduizend zijn. De hotels op de Veluwe mogen meer gasten verwachten en de bewoners krijgen voor hun vakantievluchten een vliegveld om de hoek.”

Oude Weernink noemt de regelgeving in Nederland ‘Kafka ten top’ en de werkwijze van de Raad van State ‘doodeng’. “De Raad schept toenemende onzekerheid, doet geen uitspraak over de hoofdzaak en zet de volksvertegenwoordiging, die overigens vaak een slecht geregisseerd toneelspel opvoert, buitenspel.”

“We hollen in Nederland achter de regelgeving aan, maar de kansen zijn enorm, ook qua geluidsruimte. Als de plannen doorgaan is isolatie van slechts drie huizen nodig. Door een openbaar vervoersas aan te leggen naar zowel Harderwijk als Zwolle zal de verkeersintensiteit niet toenemen. De grote vraag in ons land is echter: wie bepaalt wat?”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

"Ik begrijp dat de mensen niet blij zijn, maar denk eens aan de werkgelegenheid. We hebben nu 300 arbeidsplaatsen, dat kunnen er in 2015 tweeduizend zijn. De hotels op de Veluwe mogen meer gasten verwachten en de bewoners krijgen voor hun vakantievluchten een vliegveld om de hoek."

Nee meneer Oude Weernink, als u iets verder doordacht dan had u begrepen dat de Veluwe aantrekkelijk is vanwege de rust, niet omdat er een vliegveld in de buurt ligt. U verwart uw persoonlijke welvaart met algemeen welzijn.
We hebben het hier niet over Kafka, we hebben het hier over hele andere vormen van staatsterreur. Zelfs de regelgeving wordt niet gehandhaafd dus stop met janken en zorg voor een zinniger businessplan.

Geplaatst door Rose uit Randstad

"Als de plannen doorgaan is isolatie van slechts drie huizen nodig."

Begrijpelijk dat ze daar in Hierden en verre omgeving de bui al zien hangen.

De LEUGEN gaat hier voor de baat, zoals gebruikelijk bij de Schiphol-groep.

Geplaatst door BO uit Nunspeet

Hotels op de Veluwe vol? Door het lawaai zal de Veluwe en Flevopolder gemeden worden. Wij zitten zomers op een camping in Nunspeet, om het lawaai in Almere te ontlopen. Daar gaan weer 15000 arbeidsplaatsen, omdat het toerisme compleet zal instorten. Wie wil er nu genieten van de heide als er steeds vliegtuigen over denderen. Ik hoop dat de politiek eens in gaat zien dat Nederland te klein is voor dit soort flauwekul. Ik zit helemaal niet op vakantievluchten te wachten. Het moet maar eens afgelopen zijn met de steun, accijns op kerosine. Een vluchtje naar Barcelona is goedkoper dan een treinkaartje naar Groningen, de omgekeerde wereld.

Geplaatst door m fransen uit uithoorn

Wat ongelovelijk oubollig van meneertje Oude Weernink om in deze tijd nog aan te komen met het argument van meer banen! Is toch totaal geen item meer? En verder: heeft de bevolking er niet al lang blijk van gegeven dat de mogelijkheid tot vliegvakanties absoluut niet verder gestimuleerd moet worden omdat, ja en dit is echt nieuw voor iedereen en zeker voor meneertje Oude Weernink, namelijk ER EEN BROEIKASPROBLEEM is wat om onmiddelijke oplossing vraagt en vooral niet zit te wachten op meneertje Oude Weerninkachtige plannenmakerij!!

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" Ik begrijp dat de mensen niet blij zijn, maar denk eens aan de werkgelegenheid. We hebben nu 300 arbeidsplaatsen, dat kunnen er in 2015 tweeduizend zijn. De hotels op de Veluwe mogen meer gasten verwachten en de bewoners krijgen voor hun vakantievluchten een vliegveld om de hoek."

Nederland bv. op zijn kop.
Werkgelegenheid is belangrijk, zeker.
Maar NIET tegen elke prijs. En die 'prijs'
zal zijn: thuis komen van het werk (lees: van het vliegveld) en daarna 'lekker' in de herrie 'uitrusten' Want dat beeld hebben wij hier in de Ijmond reeds jaren. Door een ander vliegveld, genaamd Schiphol.
Dat is wat de heren beleidsmakers voor ogen hebben, werken en in de herrie mogen zitten.
De randstad is reeds vergeven door de herrie en vervuiling, laat het niet zo worden dat ook de Veluwe daar aan onder door gaat! Houdt vooral in uw achterhoofd dat airport Lelystad OOK van de Schiphol-group is! Zij denken enkel en alleen aan ongelimiteerde uitbreiding!