Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegveld’ aan Steenwetering in Hasselt van de baan

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1049 
|
 destentor.nl 
Vliegveld’ aan Steenwetering in Hasselt van de baan

HASSELT - Het ‘vliegveld’ van Luchtsport Centrum Overijssel is van de baan. De Zwolse initiatiefnemer Pascal van Diermen heeft na bezwaren uit de buurt besloten het plan voor het vliegveldje aan de Steenwetering in Hasselt in te trekken.
“Na de buurtavond aan de Steenwetering vorige week is ons duidelijk geworden dat het aanvragen van een luchthavenregeling niet gewenst is. Hierdoor is samen met de eigenaar besloten de aanvragen niet in te dienen”, stelt Van Diermen.
Omwonenden verenigden zich onlangs in comité ‘Airport Hasselt Nee’. Het buurtcomité hekelde het plan van Luchtsport Centrum Overijssel om min of meer permanent te starten en landen met paramotors, zeilvliegers en luchtballonnen in een weiland aan de Steenwetering. Airport Hasselt Nee vreest voor verstoring van privacy en rust aan de Steenwetering.
Luchtsport Centrum Overijssel hield er afgelopen tijd al luchtsportactiviteiten. De Steenwetering ligt op de grens van gemeente Zwartewaterland en gemeente Zwolle nabij de snelweg A28.


Reacties op dit bericht