Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegveld (Twente) kost 80.000 bomen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1031 
|
 vroegevogels. vara.nl 
Vliegveld (Twente) kost 80.000 bomen

De plannen van de gemeente Enschede en de provincie Overijssel voor het omvormen van de voormalige vliegbasis Twente tot een vliegveld op commerciële basis leidt tot de kap van maar liefst 840 hectare bos. Dat blijkt uit het Luchthavenbesluit dat onlangs ter inzage is komen te liggen. Volgens Europese richtlijnen moeten alle obstakels die boven 80 meter boven N.A.P. uitkomen, weg. Dat betekent de doodssteek voor 80.000 bomen in verschillende natuurgebieden in de omgeving van Vliegveld Twente.

Middeleeuws bos
Eén van de bossen die moeten verdwijnen is Hoge Ventering, vlakbij Oldenzaal. Een oud bos Zie foto boven, dat nog uit de Middeleeuwen stamt, met zeldzame boomsoorten. Het bos ligt in rechte lijn met de start- en landingsbaan van het vliegveld. Op de foto onder is te zien wat er gebeurt als bomen gekapt of getopt moeten worden. Dat is onlangs al bij Vliegveld Hilversum gebeurd.
Natuurmonumenten is in actie gekomen om deze massale kap tegen te houden. Je kunt zelf ook aangevend dat je tegen de plannen voor Vliegveld Twente bent. Nog t/m dinsdag 15 april kun je op de website van Natuurmonumenten een kant-en-klare zienswijze invullen en ondertekenen, die daarna op het bureau van staatssecretaris Mansveld van I&M terecht gaat komen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" Een tegenprestatie kan geleverd worden in de vorm van energiebesparing of het afvangen van CO2 met groene tuinen, groene daken of investeringen in milieutechnieken. Het beste is helemaal niet op reis te gaan. Of nog beter: neem geen kinderen! Want mensen zijn onmiskenbaar de grootste vervuilers op - en vernietigers van - de aarde. "

Bovenstaand: een stukje tekst overgenomen uit een item van deze site.

Het is toch ronduit triest, zelfs beschamend, dat notabene Nederland, dat eigenlijk altijd met zijn vinger wijst naar andere landen waar bijvoorbeeld oerwouden zijn, waar niet op de juiste wijze mee omgesprongen wordt, 80.000 (!) bomen zullen worden vernietigd voor het zoveelste vliegveld in Nederland, als het aan de luchtvaartsector in Nederland ligt.

De sector moet zich schamen! Ik vind het zelf ronduit asociaal en crimineel!

Mensen teken de petitie van Natuur-monumenten! Denk aan aan uw kinderen die straks mogelijk in een wereld komen te leven dat letterlijk stijf zal staan van de herrie / vervuiling en onveiligheid.
3 factoren die op de luchtvaartsector zijn terug te voeren!

Geplaatst door Keegstra uit Amsterdam

Wordt het niet eens tijd om 'anders' te gaan denken??
Zie ook Jan Rotmans.

Geplaatst door nooitgedagt uit castricum

V.O.S. en Keegstra hebben allebei gelijk. Helaas ben ik bij het Schipholdossier de nuance, mitsen en maren allang verloren. De reden hiervan is dat Schiphol en al die vliegtuig maatschappijen een dermate grote onverschilligheid hebben t.o.v. natuur en mens dat er eigenlijk een Strafhof voor Natuurdelicten zou moeten worden ingesteld zodat deze miskleunen aan de zogenaamd goede kant bestraft zullen worden.