Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegveld Twente als landgoed

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 885 
|
 Tubantia 
Vliegveld Twente als landgoed

ENSCHEDE - De luchthaven Twente veranderen in een landgoed met klinieken, recreatiemogelijkheden en veel natuur. Dat is de essentie van het ‘alternatief zonder luchtvaart’ voor het vliegveld dat dertig maatschappelijke groeperingen hebben laten maken door Kenniscentrum Triple E uit Arnhem. Het plan is dinsdagavond aangeboden aan Overijssels gedeputeerde Theo Rietkerk.

Vier alternatieve plannen lagen er al, twee met en twee zonder luchtvaart. Rijk, provincie en gemeente Enschede zullen dit vijfde, maatschappelijk breed gedragen voorstel serieus meewegen in de besluitvorming, aldus een woordvoerder.


‘Care en Cure Landgoed De Twentse Basis’ is de titel van het alternatief. Het wil zorg, natuur en recreatie combineren en schept volgens de bedenkers duizend nieuwe banen. Die zijn vooral te vinden in klinieken met medische en paramedische zorg en welnessvoorzieningen. Onderzoek leerde dat in Twente veel vraag is naar zorghotels, vakantiewoningen voor minder validen en specialistische klinieken voor stressbehandeling en plastische chirurgie. De plannenmakers zetten hoog in. Het landsgoed moet een toonaangevende rol gaan spelen in de medische technologie binnen Europa. Om voor recreanten aantrekkelijk te zijn moet het terrein bovendien een eenheid blijven met veel natuur en een duidelijk Twents karakter. Startbaan en bestaande gebouwen krijgen zoveel mogelijk een nieuwe bestemming. Met het plan is volgens de dertig organisaties de gewenste rendabele exploitatie van de luchthaven verzekerd.

Banken, zorginstellingen natuurorganisaties hebben het nieuwe alternatief zonder luchtvaart ‘perspectiefrijk’ genoemd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Stressbehandeling langs de startbaan. Ideetje voor Schiphol?