Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegveld Seppe gaat verder onder de naam Breda International Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1151 
|
 omroep brabant.nl 
Vliegveld Seppe gaat verder onder de naam Breda International Airport

BOSSCHENHOOFD - Vliegveld Seppe in Bosschenhoofd gaat vanaf 1 maart 2014 verder onder de naam Breda International Airport. Daarmee moet de ingezette verzakelijking van het vliegveld ook in de naam tot uiting worden gebracht.
Wethouder Bert Suijkerbuijk van de gemeente Halderberge toont begrip voor de naamsverandering en spreekt van ‘een goede ontwikkeling voor onze gemeente en voor de regio’. Hij verwacht een positief effect voor de werkgelegenheid.

‘Seppe niet goed te vinden, Breda wel’
Volgens Stef Have, sinds 2011 volledig eigenaar van Seppe Holding bv, maakt de naam Breda in de Benelux en ook verder in Europa in één klap duidelijk waar het vliegveld zich bevindt. “Seppe is niet goed terug te vinden, Breda wel.”

Have kan dat goed gebruiken, want onder zijn bewind zijn op het vliegveld grote ontwikkelingen gaande. Onlangs is op de strook tussen de A58 en het vliegveld begonnen met de kap- en graafwerkzaamheden ten bate van de bouw van Airparc Seppe, een nieuw bedrijventerrein. Dat bestaat uit tientallen hangars met bedrijfs- en kantoorruimten, uitsluitend bedoeld voor aan de luchtvaart gerelateerde bedrijven.
Volgens Have hebben verschillende gegadigden al getekend en tonen veel andere partijen interesse. Het is de bedoeling vooral de zakelijke kant van het vliegveld te versterken. In de ogen van Have is daaraan in de streek sterk behoefte, vooral ook door de komst van veel internationale bedrijven.
Veel verwacht Have van de bouw van de nieuwe terminal, meteen in de eerste fase van de planontwikkeling, met daarin een aankomst- en vertrekhal, horeca en een vergaderaccommodatie.
Het vliegveld is in 1949 aangelegd. Jarenlang had het een grasbaan maar sinds een jaar of tien ligt er asfalt op de start- en landingsbaan.


Reacties op dit bericht