Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Vliegveld: Provincie staat niet buitenspel

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1074 
|
 De Stentor 
Vliegveld: Provincie staat niet buitenspel

LELYSTAD - De provincie wil wel degelijk de regie in handen houden bij de ontwikkelingen rond Lelystad Airport. Dat verzekerde gedeputeerde Harry Dijksma donderdagavond in de commissie werk naar aanleiding van de oprichting van OMALA. Dit is een ontwikkelingsmaatschappij van Almere en Lelystad voor de aanleg en invulling van bedrijventerreinen bij de luchthaven.
 

VORIGE STARTSTOPVOLGENDE
Dat de provincie zich terughoudend opstelt, komt door de afspraken in het begin november gesloten convenant.

“Daarin staat duidelijk dat Schiphol, Lelystad Airport, de gemeente Lelystad en de provincie samenwerken. De gemeente heeft ons uitgenodigd om erover te praten. Wij hebben gezegd dat we het gaan bestuderen, maar we willen Schiphol daarbij betrekken. We willen eerst overleg met alle partijen in het convenant voordat we besluiten om deel te nemen.”

Schiphol heeft er belang bij, zei Dijksma. Hij wees op de rol van Schiphol in SADC, Schiphol Area Development Company. Daarin werken Schiphol, de gemeenten Amsterdam en Haarlem en de provincie Noord-Holland samen bij het ontwikkelen en beheren van hoogwaardige bedrijventerreinen rond Schiphol voor luchtvaartgebonden ondernemingen.


Reacties op dit bericht