Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegveld Oostwold-Oldambt erkend als luchthaven

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1391 
|
 luchtvaartnieuws.nl 
Vliegveld Oostwold-Oldambt erkend als luchthaven

GRONINGEN - Provinciale Staten van Groningen hebben deze week ingestemd met het Luchtvaartbesluit voor Vliegveld Oostwold. De provincie Groningen heeft door deze aanwijzing nu een erkend vliegveld binnen de provinciegrenzen. Het luchtvaartbesluit betekent dat na een periode van 55 jaar een einde komt aan de tijdelijke vergunningen waarmee tot op heden werd gewerkt.

De hele aanvraagprocedure nam uiteindelijk bijna 35 jaar in beslag. De eerste pogingen om van het vliegveld een aangewezen luchtvaartterrein te maken, dateren van 1980. Veranderende regelgeving en politieke inzichten gaven daarbij sinds de eerste aanvraag telkens een andere wending gaven aan de procedures.

De tijdelijke vergunning waarmee het vliegveld in de achterliggende vijf jaar werkte gaf al meer armslag. Door het Luchtvaartbesluit krijgt de luchthaven onder meer de mogelijkheid door te groeien van de huidige 8.000 naar 17.500 vliegbewegingen per jaar.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Het wordt steeds mooier en rustiger in ons kleine land. We gaan door totdat elke Nederlander zijn eigen vliegveld heeft.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Gelukkig! Het zal je toch gebeuren dat je provincie bent zonder vliegveld. En ideaal natuurlijk! Hoeven de Groningers die naar Amsterdam willen en wat ver van Eelde wonen niet meer met de trein naar Amsterdam maar kunnen ze vliegen. Mee in de vaart der volkeren!