Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegtuiglawaai in beeld

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1624 
|
 Avro Radio 11 op de middagaudiofragment 
Vliegtuiglawaai in beeld

Sinds kort is de geluidsoverlast die vliegtuigen veroorzaken rechtstreeks op het internet te volgen.
Schiphol hoopt met dat de omgeving beter te informeren. De omwonenden zelf betwijfelen het nut van het systeem; de overlast wordt er immers geen decibel minder door.

Het lawaai wordt in kaart gebracht door het Noise Monitoring System, kortweg NOMOS. Via een link op de website van de luchthaven wordt dit weergegeven. In de rubriek Economie van ! op de middag (Avra) een reportage.

In het hiernavolgend radiofragment hoort u onder andere voorlichter Ruud Wever van Schiphol en Gerrit Huiting van ons Platform Vlieghinder.  Onze boodschap:  De hinder moét minder. Hij kán ook minder! 

De link naar het programmafragment vindt u ==> hier.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door leo uit de kwakel

Oersaai, dat NOMOS.

Alleen Aalsmeer ( pt. 10 ) maar in de top 10.


Geplaatst door J de Jong uit Uitgeest

Luister vooral naar de eindconclusie, dat is de echt zinnige informatie in dit geluidsfragment!

Geplaatst door JP Broshuis uit Zwolle

Onderaan staat TEN ALLE TIJDE


mz te allen tijde

Geplaatst door Roelof Geerlings uit Almere

In Almere is het sinds eind 2004 onleefbaar geworden door straalvliegtuigen in hun landingsaanloop naar Schiphol. Bijna elke dag, van 05.00 tot 23.00 uur. Het is niet alleen het aantal decibellen, maar vooral de aard van het lawaai, namelijk het huiveringwekkende gekrijs, gegier, gebulder, gehuil en gefluit. Momenteel loopt een inspraakprocedure (MER, Wijziging LVB) waarbij gedupeerden hun reactie kunnen geven op plannen ter verdere vermeerdering en uitbreiding van deze overlast. Zie http://www.inspraakpunt.nl. Reageer ook (uiterlijk 21-10-2007), opdat de vliegtuiglobby straks niet kan beweren dat de bevolking de plannen wel best vindt.