Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegtuigje spotten op het net (inclusief video)

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 876 
|
 NOS Journaal 
Vliegtuigje spotten op het net (inclusief video)

Vindplaats: hier. (inclusief fragment 8 uur journaal)

                         
Vliegtuigen vliegen af en aan op Schiphol (Foto: ANP)       

Opzoeken welk vliegtuig op dit moment boven je huis vliegt, kan vanaf vandaag op internet. Ook is te zien hoeveel decibel aan lawaai het vliegtuig maakt.

Het systeem waarmee de bewegingen van vliegtuigen kunnen worden gevolgd is ontwikkeld door het Platform Vlieghinder Regio Castricum en Geluidsnet. Via Google Earth en via de website van Geluidsnet zijn de vluchten van en naar Schiphol te volgen.

Geluidsoverlast
Medeoprichter Erwin von der Meer ziet veel mogelijkheden voor zijn systeem “Dit hulpmiddel is bedoeld voor de gemiddelde burger, die eigenlijk veel kan vertellen over geluidshinder, maar dit nu ook met feiten kan onderbouwen.” 

“Wij willen inzichtelijk maken wat op dit moment gebeurt”, aldus Von der Meer. “Met behulp van deze gegevens kunnen wij aantonen dat het buitengebied te maken heeft met onredig veel geluidsoverlast.”

Meetpunten
Het systeem maakt gebruik van zo’n 50 geluidsmeetpunten, waarmee het geluidsniveau wordt geregistreerd. Vliegtuigen zenden daarnaast zelf informatie over de vlucht uit. Die informatie wordt opgevangen en verwerkt in het systeem. 

De makers denken dat hun systeem voor nog veel meer mogelijkheden gebruikt gaat worden. Zo moeten potentiële kopers in de toekomst kunnen zien hoe vaak er een vliegtuig over hun droomhuis vliegt.

 


Reacties op dit bericht