Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegtuigen KLM over dunbevolkt gebied

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1051 
|
 Witte Weekblad Hoofddorp 
Vliegtuigen KLM over dunbevolkt gebied

HAARLEMMERMEER - Luchtvaartmaatschappij KLM, Luchtverkeersleiding Nederland en Schiphol zijn sinds donderdag 21 oktober gestart met een éénjarig experiment om de geluidshinder van vetrekkende vliegtuigen boven Hoofddorp en Nieuw-Vennep te beperken. Bijna alle vliegtuigen van KLM maken nu na de start vanaf de Kaagbaan gebruik van de ‘vaste bochtstraaltechniek’, waarmee ze over het dunbevolkte gebied tussen de twee plaatsen vliegen. Een technische aanpassing in de navigatieapparatuur maakt dit mogelijk. Verwacht wordt dat de maatregel begin 2011 ook voor andere luchtvaartmaatschappijen gaat gelden.

Eind 2007 is een experiment gestart waarbij de nieuwe techniek al getest is door Boeing 737’s van KLM. Dit was een antwoord op de afspraken van de Alderstafel om geluidshinder door vliegtuigen terug te dringen.

Het is een lichtpunt voor omwonenden van Schiphol, die eind september na een bijeenkomst het idee hadden dat met het behouden van de mainportfunctie van Schiphol de geluidshinder niet zou afnemen.
.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door John Damen uit Heemstede

Sinds wanneer is Floriande dunbevolkt gebied ?