Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegtuigen

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 687 
|
 NHD 
Vliegtuigen Download het gehele artikel 'Vliegtuigen'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door leo uit de kwakel

Condensvorming. Achter de vleugel heerst verhoudingsgewijs een flink lagere luchtdruk. Zie je ook aan sommige vleugeltips. Onschuldig.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Ik heb het zelf nooit waargenomen maar sinds ik veel in e bollenstreek kom (Hillegom, Lisse, Sassenheim) hoor ik daar zeer geregeld zeer boze verhalen van bollenboeren en dergelijke dat hun gewassen er de ene dag super de luxe bijstaan en dat de volgende dag een veld geheel en al dood is en alles stinkt naar de kerosine.
Met het hand op het hart wordt beweerd dat er kerosinelozingen boven land plaatsvinden.

Dit hoort boven zee te gebeuren, niet om landingskosten te drukken maar omdat je maar met een bepaalde hoeveelheid kerosine mag landen. De overtollige reserve, voor als je nog even niet aan de beurt bent wordt gewoon gestort.


Geplaatst door J. de Jong uit Uitgeest

Onderzoek in opdracht van een milieuclub in Noord Holland bevestigde bovenstaande. U raadt het al: op het onderzoeksresultaat is nooit antwoord gekomen. Inmiddels blijkt de milieuclub wel mee te draaien in het "Noordvleugeloverleg" van de BRS/Prov.Noord-Holland. Prachtvoorbeeld van hoe men professioneel wordt ingepakt en monddood gemaakt. Financieel is men afhankelijk van de postcodeloterij, die daarbij de algemene publiciteit bepaalt. Saillant detail: onze Schiphol Group commissaris Schelto Patijn is tevens bij de postcodeloterij lid van de R v C. Zo ongeveer alle grotere "Groene Clubs" worden inmiddels erdoor gesponsord, alleen Artsen zonder Grenzen werd het te bar: zij voeren uiteindelijk liever zelf hun publiciteit...........

Geplaatst door Dirk uit Zwanenburg

Wat een onzin. Het lijkt me duidelijk dat een leek weer eens condensvorming achter de vleugels (zie bericht Leo) voor een kerosineozing heeft aangezien. Dergelijke condensatiesporen zijn zeer regelmatig te zien wanneer de lucht veel vocht bevat en/of een kist doorlaaghangende bewolking vliegt en dus een doodnormaal verschijnsel.