Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegtuig raast over Oldebroek

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1076 
|
 destentor.nl 
Vliegtuig raast over Oldebroek

OLDEBROEK - Uitbreiding airport lelystad heeft gevolgen voor vliegbewegingen boven de Veluwe. ‘Vliegtuigen maken bij Oldebroek een bocht en moeten daar heel snel op hoogte komen om buiten het schietterrein van defensie te blijven’.

Ook Oldebroek krijgt over enkele jaren(de verwachting is in 2017) met geluidsoverlast van passagiersvliegtuigen te maken die zijn opgestegen van airport Lelystad of er naar toe vliegen. Dat zegt het Flevolandse Groenlinks- statenlid Simon Miske. Volgens Miske zullen de toestellen via het Veluwe Randmeer bij Oldebroek een bocht maken en de vliegtuigen moeten daar heel snel op hoogte komen om buiten het schietterrein van defensie te blijven. “Dat betekent dat de vliegtuigen boven Oldebroek flink gas moeten geven om de gewenste hoogte te bereiken”, legt Miske uit. “En als je flink gas geeft houdt dat meestal in dat dit ook gepaard gaat met meer lawaai”. Miske was donderdagavond als toehoorder aanwezig op een bijeenkomst in het gemeentehuis van Dronten. Daar kreeg de gemeenteraad uitleg over de vliegroutes en de uitbreiding van airport Lelystad van Hans Alders. De oud-minister werkt in opdracht van het kabinet de plannen uit voor de groei van Lelystad Airport. Tijdens deze toelichting schetste Alders dat het aantal zogenaamde vliegbewegingen op Schiphol nu 510.000 per jaar bedraagt. Het kabinet wil ruimte bieden voor een groei van 70.000 vliegbewegingen. Daarvan gaan er 25.000 via Eindhoven Airport. Dan moeten 45.000 vliegbewegingen via Lelystad Airport worden afgehandeld, vindt het kabinet. Alders bespreekt op dit moment met tal van partijen hoe de door het kabinet gewenste groei van de Lelystadse luchthaven vorm kan krijgen. Alders hoopt eind 2014 zijn opdracht van het kabinet af te ronden. De uitbreiding van het aantal vluchten vanaf Lelystad Airport kan dan van 2017 beginnen. Alders zegt dat de groei in twee tranches zal plaats vinden. In de eerste fase van 25.000 vluchten meer en over een paar jaar de tweede toename van 20.000. Voor de verdere toekomst is overigens rekening gehouden met een groei naar 90.000 vliegbewegingen. Wethouder Isaac de Muijnck van de gemeente Oldebroek reageerde door te verwijzen naar het standpunt van de Regio Noord-Veluwe. Daarin trekken gemeenten samen op en houden zij de vinger aan de pols met betrekking tot de gevolgen die de uitbreiding van airport Lelystad voor de Veluwse gemeenten heeft.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Alders zegt........

Indien u hindergod Alders geloofd, geloofd u ook in de duivel....... Hij is niets anders verworden dan een marionet van de sector.
Een sector die niet te vertrouwen is.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Grote vraag: moeten we de landgenoten rondom Lelystad vertellen hoe Alders echt in elkaar steekt of ze lekker hun glas laten drinken en plas laten doen zodat zij straks de herrie hebben en wij niet meer? Lelystad kan nooit zoveel gehinderden opleveren als Schiphol. Er wonen veel minder mensen in de wijde omgeving immers. Hoewel....er zullen voor al die vluchten komen eerst toch wel wat nieuwbouwwijken worden afgerond.....??