Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegtuig met klapbanden stremt Polderbaan

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 757 
|
 www.nu.nl 
Vliegtuig met klapbanden stremt Polderbaan

SCHIPHOL - Op Schiphol is woensdagmiddag een vrachtvliegtuig gestrand door een aantal klapbanden. De Boeing 747 van de Amerikaanse maatschappij Polar Air kwam stil te staan op de Polderbaan. Die is daardoor sinds 13.00 uur niet meer toegankelijk voor ander vliegverkeer. Dat liet een woordvoerster van de luchthaven weten.

De stremming leverde geen vertraging op voor reizigers, want het vliegverkeer kon via andere banen worden geleid. Door de klapbanden is de verlichting van de Polderbaan beschadigd.

Het vliegverkeer kan pas weer worden hervat als het vrachttoestel van de baan is gesleept. Dat kan echter alleen als de banden zijn verwisseld, aldus Schiphol. Vermoedelijk duurt het nog enkele uren voordat de Polderbaan weer in gebruik is.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Rik uit Uitgeest

Ik vond het al zo stil. :)

Geplaatst door Gerard uit NULL

"want het vliegverkeer kon via andere banen worden geleid."

Dit toont eens te meer aan dat die Polderbaan eigenlijk helemaal niet nodig is...


Geplaatst door Vos uit Uitgeest

Eerst een bom, nu een klapband......zou de
Kolderbaan 'vervloekt' zijn?
Overigens, inderdaad wel even lekker rustig!

Geplaatst door AN uit Amsterdam

Ik zie op de FANOMOS plots dat er tussen 11.30 en 17.00 uur alleen maar gestart is van de Polderbaan. Ik concludeer dus dat deze klapbanden tijdens de start van het Polar Air toestel ontstaan zijn.

Mijn inziens een zorgelijk incident.
Vergeet niet dat de Concorde die bij Paris is neergestort ook een klapband kreeg tijdens de start waarna de stukken rubber zoveel schade aanrichtten dat het daarna crashte.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Volledig eens met AN.

Op Luchtvaartniews.nl staat dat tijdens het afbreken van de start de banden zijn geklapt.
Ik kan me uitermate goed voorstellen dat banden knappen tijdens een landing. De rookwolken die je er bij tijd en wijle af ziet slaan zeggen meer dan genoeg.
Dat het tijdens een start gebeurt is zeer zorgwekkend. Kennelijk heeft men zo hard op de rem moeten trappen dat de banden als gummetjes werden opgebruikt.
Er zijn zelfs zoveel banden geploft dat die eerst gemaakt moesten worden voordat de kist sowieso weggesleept kon worden.

Nergens kan ik vinden waarom de start werd afgebroken. Waarom maakt men een noodstop zo ernstig dat het halve landingsgestel kapot is?

PS:
Dat er geen vertragingen zijn ontstaan is inderdaad zeer prettig om te lezen. Dit schept de mogelijkheid om de Polderbaan alleen als vluchtstrook te gebruiken, als er kisten met geklapte banden op andere banen staan. Uit de analyse van de klachten over 2004 blijkt immers dat de Polderbaan de meeste klachten met zich meebrengt.

Geplaatst door AN uit Amsterdam

Ik lees net op luchtvaartnieuws.nl dat het Polar Air vliegtuig "de start heeft afgebroken waarbij meerdere banden zijn geklapt". Waarom de start werd afgebroken is niet vermeld.
De klapbanden zijn dus, in tegenstelling tot wat mijn eerdere reactie suggereerd, waarschijnlijk niet de oorzaak, maar een gevolg van de afgebroken start.