Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Vliegtax verdwijnt wellicht

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1102 
|
 NRC 
Vliegtax verdwijnt wellicht

Uit http://www.nrc.nl/binnenland/article2190751.ece/Akkoord_coalitiepartijen_over_crisisplan:

“Opvallend is dat de vliegtaks geheel of gedeeltelijk verdwijnt. Deze belasting op tickets is juist vorig jaar als vergroeningsmaatregel ingevoerd. De luchtvaartsector voerde de afgelopen tijd een lobby om de taks weer af te schaffen, omdat die schadelijk zou zijn voor de concurrentiepositie van onder meer Schiphol en de KLM. Hiertegenover staat volgens bronnen dat de bestaande Subsidieregeling Duurzame Energie wordt vervangen door het Duitse systeem voor duurzame energie. Consumenten en bedrijfsleven betalen daarbij voor elke kilowattuur aan verbruikte stroom een vaste ‘duurzaamheidstoeslag’. Dat geld wordt doorgesluisd naar aanbieders van groene stroom, die zo voor langere tijd verzekerd zijn van een financiële bijdrage.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Riet van Zanten uit Castricum

Kan me voorstellen dat veel mensen hier niet blij maar zijn maar als het de economie helpt is dat toch fijn. Ik hoor die vliegtuigen ook wel eens maar er is ergere hinder. Die vliegtax was onrechtvaardig en zeker in deze tijd niet erg slim van onze regering.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Het onrechtvaardige zie ik niet. Mogelijk hebt u tijd de voorgaande berichten met reacties eens te lezen. Er werd nog nooit een cent belasting op kerosine geheven. Verder toonden vele berichten aan dat schiphol en KLM veel andere toeslagen zelf regelden. Men werd te duur(NRC en Volkskrant) Bovendien laat de bereikbaarheid en de service te wensen over,en zijn de parkeertarieven veel te hoog

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Beste Riet,

als het afschieten van 10 mensen de economie zou steunen, dan zouden we dat toch ook niet overwegen?

Luchtvaart vernietigt op de huidige manier uw biotoop (daar waar u leeft). Zonder die biotoop heeft u inderdaad ook geen overlast omdat u er niet bent.

Daarom is de vliegtaks geintroduceerd, niet om een bedrijfstak naar de knoppen te helpen. Dat doet de bedrijfstak zelf wel.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Zojuist op radio 1 beluister ik een gesprek
met o.a. Prof Klaas van Egmond, die het verdwijnen van de Vliegtax desastreus noemt.
Idem zijn gesprekspartner, die zich afvraagt
wat deden we nu hier aan duurzaamheid.
Van Egmond: De vliegtax betekende slechts een paar procent minder meer, en we kunnen een voorbeeld nemen aan Obama en ontwikkelingen in Duitsland.