Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegtaks van de baan

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 986 
|
 ijmuider courant.nl 
Vliegtaks van de baan

DEN HAAG - De vliegtaks gaat niet door. De door GroenLinks gewenste vliegbelasting voor passagiers taks zat dinsdagavond al niet meer in het pakket van mogelijke bezuinigingen voor volgend jaar.

De belasting op vliegen is er niet uitgehaald in reactie op het opstappen door GroenLinks uit de onderhandelingen, stellen verscheidene bronnen rond de onderhandelingen.

De omstreden taks zat in eerste instantie als een lastenverzwaring in het pakket met een hoogte van 200 miljoen euro. Het gehele pakket aan mogelijke bezuinigingen bestaat op het moment uit tussen de 20 tot 30 maatregelen, die opgeteld leiden tot een besparing van 6 miljard euro op de overheidsfinanciën.

Of andere GroenLinks-wensen, zoals een hogere aanschafbelasting voor auto’s en meer belasting voor grootverbruikers van bijvoorbeeld water nog op tafel liggen, is niet bekend. Voor GroenLinks was het gebrek aan vergroening in het belastingstelsel één van de redenen woensdag om af te haken.

De financieel woordvoerders van de oppositiepartijen D66, ChristenUnie, SGP en die van de regeringspartijen VVD en PvdA zitten op dit moment weer bij minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën aan tafel. Waarschijnlijk sluiten de fractievoorzitters en premier Mark Rutte woensdagavond weer aan.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Extra belasting op een primaire levensbehoefte (i.d.g. water) is toch werkelijk ongelovelijk. Belasting op een volkomen NIET primaire levensbehoefte, zoals vliegen wordt niet uitgevoerd. De kerosine is praktisch gratis in dit land. De benzine niet te betalen. Hoezo nog vertrouwen in de Nederlandse politiek?

De luchtvaartsector en de Nederlandse Staat moeten worden gescheiden. Dan krijg je een eerlijkere verdeling.