Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegtaks ook in hoger beroep overeind

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 815 
|
 Haarlems Dagblad 
Vliegtaks ook in hoger beroep overeind

DEN HAAG -  De vliegtaks die per 1 juli is ingevoerd, kan gewoon doorgaan. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde donderdag dat de vliegbelasting niet in strijd is met Europees recht en het internationale luchtvaartverdrag van Chicago.

Dat heeft het ministerie van Financiën donderdag laten weten. Brancheorganisatie Barin (luchtvaartmaatschappijen), luchthaven Maastricht en Ryanair waren in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter in maart dat de belasting door de beugel kan.

De nieuwe belasting op vliegen bedraagt 11,25 euro per ticket voor vluchten tot 2500 kilometer. Daarboven geldt een tarief van 45 euro. Het bedrijfsleven heeft zich altijd fel tegen de taks gekeerd. KLM-directeur Peter Hartman waarschuwde donderdag nog dat de extra belasting zijn maatschappij dit jaar een half miljoen tot een miljoen passagiers gaat kosten.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Vanavond via Standpunt cafe om 18:30 nog even de discussie gevolgd. Evenals eerder via BNR.
Er zijn een aantal lieden, die ook vinden:de prijs van vliegen is nog steeds te laag. Maar achten het onjuist,dat die tax naar de algemene middelen gaat. Wat is daar toch op tegen. Dijkverzwaringen, Kustbescherming,CO-2 beleid,andere milieumaatregelen, etc etc, moeten toch ook uit de algemene middelen betaald worden?
Kortom Krokedilletranen.