Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegtaks nu ook in Oostenrijk

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1222 
|
 web 
Vliegtaks nu ook in Oostenrijk

Oostenrijk laat luchtvaart meebetalen

Oostenrijk heeft beslist een heffing op vliegtuigtickets in te voeren. De heffing bedraagt tussen 8 en 40 euro, afhankelijk van de te vliegen afstand. Oostenrijk volgt zo het voorbeeld van Duitsland dat eerder dit jaar eenzelfde beslissing nam.

Deze regeringen slaan zo twee vliegen in één klap. Ze verzachten de besparingen die ze elders moeten realiseren onder druk van de crisis. Daarnaast is het een eerste stap in het vermindeern van het niet gerechtvaardigd voordeel van de luchtvaartindustrie. De luchtvaartindustrie betaalt vandaag immers noch BTW op de geleverde diensten, noch betaalt ze accijnzen en BTW op gebruikte brandstof. Alle andere economische sectoren moeten dit wel doen.

We hopen dat ook onze regering eenzelfde besluit gaat nemen en zo de oneerlijke concurrentie van de luchtvaartsector aanpakt. Een vliegtuigtickettaks zal ook in Nederland een eerste stap zijn naar een eerlijker marktwerking en de besparingsdruk verminderen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Ook zwitserland denkt hier over ! Dan nu maar in heel europa invoeren

Geplaatst door Ton uit NULL

Kortgeleden waren we in Duitsland en tankten benzine. Er werd op de pomp vermeld dat ongeveer 80 % belasting op de benzine zit.
Wereldwijd wordt op de vliegtuigbrandstof-de kerosine- 0,0 % aan belasting geheven. Hoog tijd dat dáár verandering in komt. Eindelijk dán een échte concurrentie.

Geplaatst door Ton uit NULL

En nog ter aanvulling:
Accijnsvrijstelling op kerosine en de vrijstelling van kolenbelasting voor energieproducenten, een fossiel schandaal. Inclusief belasingkortingen een totale waarde van 7 1/2 miljard euro. Meer info op http://fossielschandaal.groenlinks.nl
Alternatieve energie is hierdoor in een slechtere concurrentiepositie. (uit: groenlinksmagazine , november 2010)


Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Ton, Zag je KRO document gisteravond ? Er wordt grof geld verdiend aan het versnijden van Stookolie voor de Zeevaart enbinnenvaaret en bijmengen met allerlei zware metalen,smerige PCBs en mensenwordener ziek vanin het Noorden Dat levert miljoenen extra geld op.. i.p.van dat het geld kost om het te reinigen En VROM zag dat het goed was..... Onvoorstelbaar !