Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegtaks kan tijdelijk

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 1078 
|
 Elsevier 
Vliegtaks kan tijdelijk Download het gehele artikel 'Vliegtaks kan tijdelijk'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Tegen dit soort lobbyisme is het slecht vechten.

Geplaatst door Gerard uit NULL

Ideetje: Naast een Schipholdiner ook eens een omwonendendiner organiseren waar JPB de omwonenden van Schiphol op ten minste één puntje blij maakt? Er staat bij omwonenden maar één puntje op de agenda: Minder Hinder. Maar dan wel écht, en niet als valse belofte op papier...

Geplaatst door Rieneke Schokking uit Amstelveen

De enige reden dat de vliegtax niet afgeschaft gaat worden als de sector dat wil, is het gegeven dat de overheid het geld nodig heeft.
Ik was een tijdje geleden op bezoek bij de LVLN (je moet soms wat als je wanhopig bent) en daar stelde iemand ook de vliegtax aan de orde. Ik reageerde hierop door te stellen dat er door de sector toch wel op grote schaal met twee maten gemeten wordt.
Veel geschreeuw over de vliegtax, maar geen enkel geluid over de verhoging van de luchthavenbelasting die Schiphol doorvoerde.
En hoe het nou toch mogelijk was dat de vliegtax zo'n effect op de luchtvaart zou hebben, maar de verhoging vanuit de sector van geen enkele invloed was. De persoon in kwestie keek me enigszins verrast aan (ze denken nu eenmaal dat je achterlijk bent) en wist niet hoe snel hij op een ander onderwerp over moest schakelen.
Zolang de media dit soort geblaat blind overneemt, heb ik er een hard hoofd in.
En meneer Aalegeiz, ik ben het met u eens dat het slecht vechten tegen dit soort lobbyisme is. Sterker nog: het is onmogelijk te vechten tegen deze sector. Daar hebben we de laatste dagen genoeg van gezien.

Geplaatst door Rieneke Schokking uit Amstelveen

Gerard, dit lijkt me nu nog eens een goed plan. En ik bedoel het nog serieus ook.
Ik stel voor dat we eens gaan kijken hoe dit te regelen valt.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Ondanks dat de vliegtaks is ingevoerd, is de verwachting dat de vliegvelden in Nederland bv. vol lopen (met uiteraard goedkeuring van de politiek !). Dus de sector loopt weer eens te blaten als een schaap.
De Lvln. doet hier absoluut aan mee.
De luchthavenbelastingen die stelselmatig worden verhoogd, worden door die zelfde sector niet op een schaap-achtige wijze aangekaart. Het gaat, denk ik, de sector er alleen maar om, dat het geld dat de vliegtaks opbrengt, niet in hun eigen zak belandt ? Vlieg-tuig !

Geplaatst door Els uit Castricum

Ik werk graag mee aan zo'n diner. Het lijkt me een heel goede actie. Wie neemt het voortouw? En wie melden zich nog meer aan?
Eigenlijk zouden we het met lange tafels op een locatie bij Schiphol moeten doen.

Geplaatst door Gerard uit NULL

Els, startbaanlengte? die is érg lang

Geplaatst door Els uit Castricum

Bijvoorbeeld, die van de Polderbaan?
Nee, maar zonder gekke, ik denk dat het stuk tussen Castricum en Uitgeest ook een goede openbare plek is. En die lichtshow met tekst, "no flight in the night," of "we want our silence back," of een betere tekst, over zoiets heb jij ook al eens een balletje opgegooid, Gerard. Lijkt me reusachtig, om die dan er bij te doen. Het wordt al vroeg donker, dus dat moet lukken. Trouwens, ik kan heerlijk appeltaarten bakken.

Geplaatst door Rieneke Schokking uit Amstelveen

Gerard en Els, ik stel voor dat we maar eens om de tafel gaan zitten.
Mijn email-adres is: ********** (bij de redactie bekend)

Geplaatst door J.H.Griese uit Nederland

L.R. Aelegeiz, Tja Inderdaad, vooral als je dan nog door figuren in eigen gelederen in de steek wordt gelaten..........

Geplaatst door L.R.Aalegeiz uit Spaarndam

Als je dat persoonlijk bedoelt:
Flauw Jan.

Als er iemand ten allen tijde heeft geroepen dat er 1 ding niet moet gebeuren - dat de VGP uit elkaar dondert- dan ben ik dat wel geweest, dan moet je mij dat niet gaan zitten verwijten als dat dan toch gebeurt terwijl je zelf al jaren in die clubs deelneemt (waarvoor alle respect overigens, en dat weet je).

Rieneke, ik meld me aan. Overigens is een leuke maaltijd een aardig idee maar dat 'winnen' we niet van de SPL-club.
Ik ben nog steeds ervan overtuigd dat de publieke opinie in stelling dient te worden gebracht. De gehinderden bestaat uit een te kleine groep ten opzichte van het 'niet gestoorde' deel van de vakantiegangers in Nederland.

Indien webbeheer akkoord gaat (emailadressen verzamelen) kunnen we wellicht binnenkort eens bij elkaar komen om het een en ander te overleggen. Als dit niet de juiste plek is ('t is tenslotte de PVRC site) regelen we iets anders.

Geplaatst door webbeheer uit NULL

L.R.Aalegeiz, uiteraard wil 'webbeheer' meewerken aan het verzamelen van e-mail adressen voor onderling contact. Wie zijn adres wil uitwisselen met andere geinteresseerden, stuur even een berichtje, zie de contactpagina van deze site.

Geplaatst door rieneke schokking uit amstelveen

Webbeheer, dank voor uw medewerking.
Meneer Aalegeiz, mochten er nog meer reacties komen en we het verder uit kunnen werken, hoort u direct van mij.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

L.R.Aalegeiz, We mailden elkaar intussen hierover. vr groet Jan Griese