Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegprijzen in vrije val

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 803 
|
 Telegraaf 
Vliegprijzen in vrije val

AMSTERDAM -  De prijzen van vliegtickets kelderen. De economische crisis met steeds legere vliegtuigen en de lagere olieprijs zijn enkele oorzaken.

De vliegtarieven zijn, afhankelijk van de bestemmingen, 10 tot 40 procent lager dan nog maar enkele maanden geleden. Dat blijkt uit onderzoek van internetreisorganisatie Vliegtickets.nl. Vooral sinds november worden veel minder vliegreizen geboekt. De vliegmaatschappijen proberen nu via hun prijssysteem de lege stoelen alsnog gevuld te krijgen, zegt Diederik Rus van Vliegtickets.nl. De KLM bevestigt de prijsdalingen. “Het aanbod van lege stoelen in de laagste tariefklasse wordt groter en dat heeft effect op de prijs”, aldus Bram Gräber, directeur van KLM Nederland.

“We hopen een deel van de terugval te kunnen opvangen. Op een bestemming naar New York - extra aantrekkelijk door de lage dollar - is daardoor bijvoorbeeld nog steeds sprake van een groeiend aantal passagiers, zij het minder dan voorheen”, aldus de KLM-topman.

Uit het onderzoek van Vliegtickets.nl blijkt dat voor een retour Amsterdam-Orlando (Florida, VS) in oktober nog 658 euro moest worden betaald en nu 378 euro; een daling van zo’n 40 procent, inclusief belastingen en toeslagen. Maar ook naar bestemmingen als Londen kan van de crisis worden geprofiteerd: een retourtje ging van 169 euro naar 130 euro of minder. Ook vluchten naar bijvoorbeeld Curaçao zijn geruisloos veel goedkoper geworden. “We hebben de tarieven inderdaad aangepast, dit keer in het voordeel van de consument”, aldus president-directeur Paul Gregorowitsch van Martinair, die daardoor extra toeloop verwacht Het lijkt erop dat de lage olieprijs, die inmiddels van bijna 147 dollar per vat in juli beneden de 40 dollar is beland, zich nog wel even blijft vertalen in lagere vliegprijzen.

De vliegprijzen die in vakantiereisgidsen zijn gepubliceerd, zullen om die reden vrijwel zeker herzien worden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

Wat een heerlijke kredietkrisis.
Een godsgeschenk om die waanzinnige marktwerking en die stresserige hectiek van de ekonomie te minimaliseren en tot acceptabele proporties terug te brengen en om die aardvernielers met euro- en dollartekens in de ogen te stoppen en om wélzijn en welbevinden weer kansen te geven.

Geplaatst door Ton2 uit Castricum

Maar alle narigheid van de laatste tijd was toch de schuld van de vliegtaks???

En nu lees ik dat er in korte tijd een prijsverschil van 280 euro (tussen 658 en 378) is ontstaan, buiten de vliegtaks om
(De olieprijs heeft dus een effect dat 6 x zo hoog is als de vliegtaks ...............).

Weer een simpel maar effectief bewijs van de leugenachtigheid/propaganda van de luchtvaartsector.