Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vlieglawaai

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 790 
|
 NHD 
Vlieglawaai Download het gehele artikel 'Vlieglawaai'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Olav uit NULL

Helaas geeft het zogenaamde glijvluchtprincipe voor landende toestellen geen verbetering. De geringere afname van geluidoverlast wordt vervangen door concentratie van ALLE toestellen over een enkele route, die voor de Polderbaan zeker over een bewoond gebied voert. Het gevolg is om de paar minuten een toestel. Zoals de Gezondheidsraad waarschuwt is dit effect erger dan verhogen van de geluidsintensiteit.
Na 6 uur is dit glijvluchtsysteem, vanwege de grote toevloed van vliegtuigen verder niet uitvoerbaar en wordt op geringe hhogte met nog kortere tijdsintervallen recht over de bebouwde kom gevlogen.

Geplaatst door Gerard uit NULL

Vrachtverkeer??? Dat is niet gereguleerd. Er zijn geen beperkingen in landingsrechten e.d. Vrachtverkeer, met zware en lawaaige kisten, dat is voor de omgeving ongeveer het laatste wat je zou moeten willen. Als je daarop gaat focussen, met goedkope brandstof als lokkertje, dan is het einde nog meer zoek dan het nu al is. Dat moet je niet willen, dus. Luchtvaart levert per saldo uiteindelijk verlies op, dat wordt met vrachtverkeer alleen maar slechter.