Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Vliegherrie 2

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 688 
|
 NHD 
Vliegherrie 2 Download het gehele artikel 'Vliegherrie 2'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Ja, ik ben één van degenen, die regelmatig belt en de laatste dag van de maand de vlag halfstok hangt omdat het voor mij en de mijnen en de bijna 1400 leden van PVRC een hel is. Wellicht woont uw groepje in het centrum van het dorp en heeft u het zo druk met autorijden en praten, dat heel veel u ontgaat. Want in het dorp is het minder en in de auto hoor je ook niets en als je praat ben je met je gedachten bij iets anders. Maar als je in de corridor tussen Castricum en Limmen woont dan zijn er dagen van 700-1000 vliegtuigen, dag en nacht, geweest en dat is echt niet grappig meer. Noch voor de omwonenden, noch voor de zestal scholen waar ze allemaal op lage hoogte over heen denderen. In wat voor een wereld moeten deze kinderen opgroeien?
Bovendien zijn er mensen, die de stilte lief hebben, de echte stilte en niet het praten er over, maar het beleven.
En wellicht vindt u al het vliegverkeer niet erg, omdat u op Schiphol werkt of anderen, die u kent en wellicht bent u blij, dat u van de gelegenheid gebruik kunt maken om naar verre oorden te gaan. Dat gun ik u hoor, maar de krankzinnige invulling van al die vluchten om maar zoveel mogelijk vliegtuigen in de lucht te krijgen is toch van den dolle?
Los van de opwarming van de aarde, waar het vliegverkeer een flink deel voor zijn rekening neemt?
Dit is mijn mening en ik zeg u erbij, dat ik de uwe respecteer!

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Geachte mevrouw Vollers,

ik wil u van harte uitnodigen een dagje van de zon in onze tuin te komen genieten, liefst met een noorden wind.
Ik denk dat ik u wel vind via het internet, als u hier een berichtje achterlaat zal ik u even bellen om een afspraak te maken. Als het u bevalt kunnen we misschien van woning ruilen?

Met vriendelijke groet,

L.R. Aalegeiz.

Geplaatst door Els uit Castricum

Op dinsdag 29 april hang ik de vlag halfstok vanwege de "dag van de onrechtvaardigheid." Dus niet op woensdag 30 april, vanwege koninginnedag.
Gisteren zijn er vermoedelijk zo'n 700 vliegtuigen of meer, vanaf 3.40u. tot diep in de afgelopen nacht over ons huis gedenderd, aan één stuk door. Deze nacht begon om het 4.10u. Ik had hartkloppingen, was wanhopig en zag het gewoon niet meer zitten. Alle onbegrip van nietgestoorden ten spijt, dit is voor mij het stelselmatig schenden van mensenrechten.

Geplaatst door Olav uit Castricum

Op de valreep

Aalegeiz, wat heeft dit voor zin: het vergelijken van meer met minder erg?
Beide zijn héél erg.

Het is dit soort denken: het inruilen van mensen voor getallen, dat de huidige regelgeving zo onvruchtbaar maakt en zo zinloos. Afkopen van verantwoordelijkheid met platwalsende sommetjes. Eerstgeboorterecht voor linzensoep. Mensen als hardleerse losers?

Wanneer niet iemand begint met zindelijk denken, en zindelijk denken verbreidt als een infectie, zal iedereen onrustig blijven woelen, of hij nu in één bed ligt of in een ander, terwijl machines eindeloos maar overvliegen.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Beste Olav,

Wat mij betreft is het grootste probleem rond vliegoverlast niet het geluid zelf maar de relatief kleine hoeveelheid mensen die deze terreur ondergaan. Vanzelfsprekend ben ik blij voor mevrouw Vollers dat ze geen overlast ondervindt. Het is in mijn optiek echter onbeschoft om er dan vanuit te gaan dat de rest van de wereld precies dezelfde perceptie heeft als zij zelf.

Het gaat dus niet om erg of erger, het gaat om bewustzijn dat Schiphol niet kan bestaan op de huidige plek met nog meer behoefte aan capaciteitsuitbreiding.

Ik ben er heilig van overtuigd dat over 50 (?) jaar zelfs Den Haag gaat begrijpen wat een schade er veroorzaakt is. Iets met een kalf en een put. Tot die tijd wil ik best ruilen met iemand die geen overlast ondervindt. Heerlijk lijkt me dat, terug naar voor 2003. Maar ja, zo werkt het niet want ik verwacht niet dat mevrouw Vollers een berichtje gaat achterlaten op deze site.

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Als we de uitlatingen en vragen van dhr. Duijventak onder ogen zien, moeten we concluderen dat ook hij in het verkeerde (lees: Schiphol/V&W) domein denkt. Dat is méér dan jammer.
Ook D. meent dat het aantal gehinderden een equivalent is van de grootte van de geluidshinder.
Hij wil het aantal gehinderden terugbrengen zonder dat hij zich blijkbaar realiseert dat dergelijk beleid tot échte slachtoffers leidt, n.l. die paar duizend mensen die ALLE geluid van Schiphol over zich heen krijgen.
Voorbeelden zijn de nachtelijke, geconcentreerde aanvliegroutes van de Polderbaan en Kaagbaan en alle geconcentreerde uitvliegroutes.

Een verkapte vorm van discriminatie.

Geplaatst door Frits uit Leiden

Ook deze Duivendak heeft last van de algemene malaise in politiek Nederland. Een gevolg van het Mammoet onderwijs, middenschool, etc.? Hoe de politiek door haar eigen beleid zichzelf opknoopt tot nitwit.
Het mooiste voorbeeld is Herfkens, weet van niets als ze de Eur. 200.000 opstrijkt en zo profiteert van haar eigen ontwikkelingsbeleid.
Waar is Melkert van die banen toch gebleven? Heeft hij geen commentaar op deze dame van zijn bloedgroep?

Nou zoveel anders is het niet met de mannetjes rondom het Schipholbeleid. Wilt u namen van mensen of van politieke partijen?

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Vliegtuigherrie...........wat een allesoverheersende ellende!

Net terug van een weekend Breda en omgeving. Heerlijk zoals de mensen daar kunnen en vooral MOGEN leven.
Stadlawaai is er natuurlijk, maar vreemd genoeg is dat niet echt storend. Zeker niet zoals die akelig laagvliegende vliegmachines en de daarbij gemaakte allesoverheersende pestherrie.
Wij mogen blijkbaar in deze omstreken niet meer in stilte leven, nee, wij zijn verdoemd tot de herrie die een uit de kluiten gegroeide
semi-overheidsbedrijf produceert en daarbij moeten we vooral belasting blijven betalen.
Wat mij betreft krijgt de Nederlandse overheid al jaren een dikke onvoldoende en een zeer koude douche!

Geplaatst door Observer uit Nederland

Leo en in je kielzog Frits, Kan je mij uitleggen wat je precies bedoelt met Duijvendak? Duijvendak is de gene, die tegen de klippen op, tijdens A.O.s etc etc, als voorhoede fulmineert tegen de al 7x opgerekte grenzen/normen!
Ook de C.U. is ons goed gezind, zij trekken er hard aan misstanden tegen te gaan, zodat de pvda meegaat.
Het is allemaal lang niet voldoende, maar dan
ken ik veel betere instanties/personen e.d. om tegenaan te schoppen! !

De ras VVDer Hoftra roept niet voor niets bij herhaling : Duijvendak tracht steeds weer zand in de raderen van het mooie (????) schipholbedrijf te gooien....

Geplaatst door Frits uit Leiden

Duivendak weet ook de 2de Commisie Deskundigen Vliegtuiggeluid aanrommelde (er zat geen enkele deskundige in), om als voorbeeld aan te halen. Men weet dat er een criminele daad is gepleegd. Vraag aan Lodewijk Asscher. Cros meteen uitgekleed en Tan en Ouwehans (?) vertrokken zonder een bedankje voor bewezen diensten. @Observer, weleens afgevraagd waarom geen bedankje?
De eerste commissie (Berkhout) wist dat politieke figuren de inhoud van het rapport van de CDV zouden bepalen. Berkhout wilde dat niet. Maar tja het past niet in het politieke straatje van of scoort niet bij GL om daar vragen over te stellen. Net zoals de melding van het NOS-nieuws van de wake bij de Iraanse ambassade voor de mensrechten in Iran. In het nieuws stond Mariko Peters vooraan. Ik (was toevallig in Den Haag) er naar toe voor een binnenlandse mensenrechtenschending, waren de vogels al gevlogen. Dus alleen een wake als er een uitzending is. Allemaal voor de Buehne.
Hetzelfde geldt voor Femke Halsema t.a.v. de rechtspraak in Nederland. Dus dit is nog een partij met de CU, die nog een net gezicht heeft. Inderdaad, @Observer in vergelijking met andere partijen. Dat is het ergelijke daarvan.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Frits , Ik maak je er op attent, dat GL na de Comm. Berkhout de gevraagde voorzitter , (oud Voorzitter van de ondernemers Hans Blankert) afbrandde via Kamervragen.(Oud NSF voorzitter. Toen werd dat uiteindelijk Eversdijk, die zijn werk buitengewoon goed deed. Althans Veel beter dan menigeen verwachtte. Dat Tan en Ouwerkerk niet eens werden bedankt stoort mij in het geheel niet.
Zij belazerden de boel gedurende 3/4 van hun tijd. Pas aan het eind,toen bleek, dat velen hun manipulaties door hadden, reageerden ze soepeler naar de Bewoners.
GL had dus niets te klagen over Eversdijk !
Dus : Tracht wel je zegeningen,zo die er zijn,nog wel te blijven tellen !

Geplaatst door Frits uit Leiden

@Observer, ik heb ze geteld t.a.v. Eversdijk. Daar hoef je geen gewone of ervaringsdeskundige voor te zijn. Het is allemaal op deze site aanwezig. Winsemius weet dat, Lodewijk Asscher weet dat, de directeur-generaal van het ministerie van VROM weet dat, de oude Sta van het ministerie van V&W weet het, etc.. Even op deze site spitten en je komt er achter hoeveel waarde de waarheid heeft voor Eversdijk. Maar het kan natuurlijk zijn dat hij een onbenul is en gestuurd wordt door andere partijen, zoals van Deventer's of de Gosse's, zonder het door te hebben. Duyvendak en Eversdijk weten donders goed wat ik bedoel. Jammer, maar waar, de omwonenden zijn zeer vaak gewaarschuwd voor dubbele agenda's en vonden het maar lastig om met die informatie om te gaan, net zoals jij dat nu doet.
Hopen tegen beter weten in en negatief nieuws negeren. Je kent toch wel Chipshol- affaire, en de bijbehorende civiele zaak waarbij alle rechters werden vervangen toen de grootte van de schadevergoeding bepaald moest worden?

Geplaatst door Observer uit Nederland

Frits ik neem met klem afstand van wat je schrijft over Eversdijk, Het is geklep van de eerste orde. Hoe haal je het in je hoofd om Eversdijk met affaire chipshol te vergelijken.
Eversdijk En van Deventer, namen beiden FORS afstand van Gosse EN Schultz. (Zie vooral de laatste Notitie vanEversdijk van8 paginas.

En wat Asscher betreft , die inderdaad zijn eigen agenda heeft, maar in dit verband totaal geen rol speelt !
EnWinsemius, haddenwe die maar als Milieuminister, Tante Cramer bakt er weinig vanenis niet opgewassentegen Eurlings !

Nee dit soort insinuaties doen de waarheid niet goed !
De pvda er Prof W Derksen, die speelde een onfrisse rol, bij het onder het tapijt schuiven van het Eversdijk advies.
EVENALS ENE HAVERKAMP. N.B. partijgenoot van Eversdijk
Oud PVRC bestuurslid Ir. Gerrit Huiting was destijds ook vol lof over advies Eversdijk.
Ik weet dat Eversdijk nu en dan tandenknarsend door het levengaat w.b. dat wat ermet zijn advies gebeurt.

Dat de regering niet zijn advies voor 100 % overneemt, al la, maar de porte die Everdijk LUID ENDUIDELIJK ook via het NOS journaal liet weten was: De burgers in de buitengebieden hebben recht op bescherming !

Feiten graag svp:
(Geen persoonlijke aanval, maar rechtzetten van verkeerde interpretatie/waarnemingen! )Geplaatst door Frits uit Leiden

@Oberver, ik kan je zo de feiten geven, maar deze staan ook op deze site.
Op twee ministeries is nu een onderzoek gaande wat te doen met deze rare zaken, waar ook deze heren betrokken bij zijn. Het is een heterdaadje.
De overheid heeft het er moeilijk mee. Het betreft het machtsspel waarbij deze heren de fundamentele waarden van het Nederlandse rechtsbestel hebben overtreden. Net zoiets als de overheid heeft de zorg voor de bevolking en toch deze zorg niet levert.

Geplaatst door Frits uit Leiden

@Observer, Wim Derksen ken ik nog van een geheel andere zaak en daar speelde hij en zijn PvdA ook zo'n door jou getypeerde rol.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Mag ik je dringend vragen op welke heren je doelt ???? Eversdijk /Van Deventer of Tan/Ouwerkerk ???
En waar staat wat op deze site ????

Geplaatst door Frits uit Leiden

@Observer, you got it right. Nu even flink op deze site zoeken. Ingewijden weten welke malversaties bedoeld worden en wie erbij betrokken zijn. Je kunt het je natuurlijk gemakkelijk maken en ir. Fred van Deventer, drs. Huib Eversdijk of drs Hans Ouwerkerk bellen. PVRC heeft de telefoonnummers. Maar het kan zijn dat ze ontkennen. Bingo. Je hebt dan bevestiging van de persoon in kwestie van het heterdaadje. Dan nog even de site doorzoeken. Wel een aardige naam 'Observer'. Je hebt die ook in de meet- en regeltechniek: Observability and Controllability. Zowel het ene als het andere begrip is zoek t.a.v. het vliegtuiggeluid. Laat staan dat je een Cramer-Rao limiet kunt bepalen. Enfin, dat is ver van hun bedshow. Ze weten alleen raad met een woordenbrij. Tot ze iemand tegenkomen, die weet dat het grote onzin is wat ze vertellen. Daarom moest Berkhout weg.Hij kon zijn exacte achtergrond niet wegmoffelen. Hij zou dan in de internationale wetenschappelijke wereld een blauw oog oplopen. Nu heeft o.a. Thoen van de tweede CDV uit Leuven dat opgelopen. Eversdijk niet, dat is een politicus. Politici mogen alles doen voor de verkoop van hun producten aan de burger.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Het is me duidelijk, Tegen degelijke praatjes wil en kan ik niet verder ingaan.
Einde discussie

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Ik vroeg me al af wie zich achter Observer verschool.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Met welke motivatie Willem vroeg je je dat af dan?

Geplaatst door Frits uit Leiden

@Willem, 'Observer' was ook de verschuilnaam van prins Bernhard voor WOII. Ik denk niet dat hij een nazaat is. Als het wel zo is merk je wanneer hij je groet. Hij kan dan niet de hakkenklak reflex onderdrukken.
Daar hadden meer IG-Farben werknemers last van :-D .

Geplaatst door Observer uit Nederland

Houdt nu toch eens op Frits met je onsmakelijke gedoe.