Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegen wordt duurder door hoge olieprijs

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 604 
|
 Planet Internet 
Vliegen wordt duurder door hoge olieprijs

Vliegen wordt de komende tijd duurder als gevolg van de hoog opgelopen olieprijs. Veel luchtvaartmaatschappijen berekenen de hogere kerosinekosten door aan de reiziger door de brandstoftoeslag die op elk ticket wordt geheven op te schroeven.

KLM maakte maandag bekend dat de toeslag met onmiddellijke ingang is verhoogd met 2 euro per ticket voor Europese vluchten en met 10 euro voor intercontinentale vluchten. KLM-passagiers betalen nu per ticket 27 euro brandstoftoeslag binnen Europa en 80 euro per ticket op intercontinentale vluchten. Dochter Transavia vraagt vanaf dinsdag gemiddeld 3,50 euro extra per passagier om de opgelopen brandstofprijs te compenseren.

KLM liet weten de helft van de verhoging terug te draaien wanneer de olieprijs structureel daalt tot onder de 85 euro per vat van 159 liter. De andere helft van de verhoging wordt teruggedraaid als de olieprijs blijvend onder de 80 dollar uitkomt. Maandag kostte een vat ruwe Amerikaanse olie op de termijnmarkt bijna 94 euro.

British Airways
Ook British Airways kwam maandag met forse verhogingen. De Britse luchtvervoerder rekent voor korte vluchten voorlopig 2 pond (2,84 euro) extra. Voor middellange vluchten is dat 10 pond en voor lange vluchten (vanaf negen uur) 15 pond. De maatregel gaat donderdag in. British Airways zei een 136 miljoen pond hogere brandstofrekening te voorzien in de tweede helft van 2007 als gevolg van de hoge olieprijs.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa maakte vorige week al bekend dat zij passagiers meer wil laten betalen voor intercontinentale vluchten. De eveneens Duitse prijsvechter Air Berlin verhoogde de brandstoftoeslagen voor middellange tot lange routes.


Reacties op dit bericht