Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegen wordt duurder

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1680 
|
 rtl.nl 
Vliegen wordt duurder

Vliegen wordt duurder en dat komt vooral door een verhoging van de toeslagen. Schiphol en Rotterdam Airport verhogen vanaf april hun luchthavenbelasting.

Brandstofprijzen
Maar dat is niet het enige. De olieprijs is torenhoog, dus ook de brandstofprijzen gaan omhoog. KLM verhoogt de brandstoftoeslag op Europese vluchten met 3 euro per enkele reis en komt dan gemiddeld uit op 41 euro. Op intercontinentale vluchten gaat de toeslag met 12 euro per enkele reis omhoog. Gemiddeld kom je dan uit op 147 euro.

Geluidsisolatietoeslag
Een ticketprijs lijkt vaak heel aantrekkelijk, maar er komt altijd minstens het dubbele bij. Hiernaast hebben we een berekening gemaakt van het bedrag dat je betaalt voor een retour New York. Passagierstoeslagen en veiligheidstoeslagen worden altijd gerekend. Ook kent Schiphol een geluidsisolatietoeslag van 2 euro. Dit geld wordt gebruikt om isolerende maatregelen te nemen zodat omwonenden zo min mogelijk last hebben van het vliegverkeer.

Vertrekbelasting
Op sommige bestemmingen ben je er nog niet als je je ticket hebt betaald, volgens Vliegwinkel. Wanneer je naar Egypte of Indonesië vliegt, betaal je bij aankomt nog eens 20 euro voor een visum. Dit moet vaak cash betaald worden. In Indonesië moet je bij vertrek ook betalen voor je vertrek in de vorm van een vertrekbelasting. Dit is ook het geval wanneer je een binnenlandse vlucht neemt. Als je van Jakarta naar Bali vliegt, dan moet je ook een vertrekbelasting betalen. Het idee is: je vertrekt van een eiland.

Vreemde toeslagen
Wanneer je naar Australië vliegt en overstapt in Guangzhou, China dan kun je nog een flinke rekening voor een visum krijgen. Kom je bijvoorbeeld om 10 uur ‘s avonds aan en je vliegt pas weer door om half een ‘s nachts dan ben je verplicht een visum van 120 euro te betalen. Dit geldt niet als op dezelfde dag doorvliegt. Vliegwinkel vertelde ons ook een verhaal van iemand die zijn mountainbike had meegenomen naar Ecuador . Bij vertrek stond hem nog een verrassing te wachten: hij moest btw betalen over zijn zelf meegebrachte fiets.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" Ook kent Schiphol een geluidsisolatietoeslag van 2 euro. Dit geld wordt gebruikt om isolerende maatregelen te nemen zodat omwonenden zo min mogelijk last hebben van het vliegverkeer. "

Helaas is de werkelijkheid in de praktijk net even anders.......Enige tijd terug: de sector wil niet meebetalen aan huis- isolerende maatregelen. Als er al is geisoleerd, is dat slechts in een straal gedaan, gerekend vanaf de luchthaven, waarvan de sector en de overheid het nodig achtten. Uitgeest bijvoorbeeld valt buiten deze virtuele straal, maar ondervindt wel exorbinant veel overlast. Bovendien wil je ook wel eens naar buiten, bijvoorbeeld in je tuin zitten. Indirect veroordeel je de omwonenden tot het hebben van huis-arrest.

Prachtige pr. van de luchthaven, maar een streek waar de maffia nog wat van kan leren.

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

"Wanneer je naar Australië vliegt en overstapt in Guangzhou, China dan kun je nog een flinke rekening voor een visum krijgen. Kom je bijvoorbeeld om 10 uur 's avonds aan en je vliegt pas weer door om half een 's nachts dan ben je verplicht een visum van 120 euro te betalen." Waren het niet de Chinezen die zo moeilijk doen over een paar euro emissierechten?

Geplaatst door Schipholland uit A'dam

Nog nooit gemerkt dat Schiphol ook maar 1 euro van haar inkomsten van de geluidsisolatietoeslag heeft besteed ten gunste van de omwonenden in Buitenveldert, Zuidoost, Diemen, Duivendrecht.
En inderdaad, je wil ook weleens buiten op je balkon of in de tuin kunnen zitten of slapen met een raam open zonder herrie van vliegtuigen - geluidsisolatie van de woning zal daarbij niets uithalen.

Geplaatst door joop uit haarlem

Op een of andere manier woon je altijd in een ''buitengebied''van schiphol zodat je dan geen recht heb op geluidsisolatie.

Geplaatst door Loriet uit NULL

Zelfs geluidisolatie helpt voor geen meter!
Pas als je tien meter onder de grond zou wonen heb je misschien enige vrijwaring van vliegtuig geluid.