Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegen via Düsseldorf kan veel geld schelen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 873 
|
 De Stentor 
Vliegen via Düsseldorf kan veel geld schelen

EPE - Tip voor mensen uit deze regio die in de zomer met het vliegtuig op vakantie gaan: vlieg vanaf Düsseldorf. Daarmee omzeilt men de dit jaar ingevoerde vliegtax.

De vliegtax die dit seizoen ingevoerd wordt, bedraagt 11,25 per persoon voor vliegreizen tot 2500 kilomter en 45 euro per persoon boven de 2500 km. ,,Dat kan, zeker als je met een groot gezelschap vliegt, veel geld besparen. En niet alleen dat, het is ongeveer net zo ver als naar Schiphol, het parkeren is er goedkoper en het vliegveld is kleiner; daarom hoef je er niet al drie uur vantevoren te zijn, zoals op Schiphol”, vertelt reisadviseur Inge Rijsemus van Thomas Cook/van Duin aan de Hoofdstraat in Epe.

Er zijn al heel wat reserveringen bij haar gedaan. Veel Epenaren hebben hun zomervakantieplannen al in kannen en kruiken. Reizen naar de Canarische Eilanden en Griekenland zijn traditioneel favoriet. ,,Er is nog een beperkte keuze, mits mensen niet al te veeleisend zijn”, weet Rijsemus.

Volgens Joyce Smith, vestigingsmanager van reisbureau Vertrekpunt aan de Emmastraat in Epe, is het daar al sinds Kerstmis ‘extreem druk’. “Griekenland en Spanje blijven bij ons favoriet. Een topper is ook Amerika, door de lage dollarkoers is het voor sommige mensen nu wel haalbaar om daar heen te gaan.”

Opmerkelijk is dat ze zegt dat in het aantal boekingen een stijgende lijn zit. ,,We worden als reisbureau zelfs weer populair bij de jongeren. We merken geen concurrentie van internet.


Reacties op dit bericht