Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegen veel duurder in zomer 2006

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 782 
|
 Telegraaf 
Vliegen veel duurder in zomer 2006

’Concurrentie niet meer vol te houden door Turkse dumpprijzen’

door Arnold Burlage

 
  SCHIPHOL, donderdag
    De prijzen van vakantiereizen van Nederlandse vliegmaatschappijen gaan 10 tot 25 procent omhoog. Vooral vliegen naar Turkije wordt duurder, want de Nederlandse vliegmaatschappijen kunnen niet langer concurreren tegen de dumptarieven van de Turken.

      Dat hebben de Nederlandse vliegmaatschappijen gisteren aangekondigd in de halfjaarlijkse onderhandelingen met de reisorganisaties, die nu, tot hun grote schrik, veel hogere prijzen moeten neerschrijven in de nieuwe zomervakantiebrochures die over ruim een maand in de schappen liggen.
   
Brandstof
      De forse stijging is onder meer een gevolg van de hogere brandstofprijzen, die tot nu toe niet werden doorberekend in de vakantievluchten. De andere factoren die de vliegprijzen met meerdere procenten opjagen, zijn de gestegen overige kosten, zoals inflatiekosten en loonkosten. 

Naast deze algemene verhogingen, hebben de directies van de luchtvaartmaatschappijen nu voor het eerst een aparte verhoging aangekondigd voor de vliegtarieven naar Turkije, goed voor 40 procent van alle vakantievluchten. Nu zijn die vaak ver beneden de kostprijs, onder druk van de dumptarieven die maatschappijen uit Turkije hanteren.
    „Wij kunnen voor die tarieven niet langer naar Turkije blijven vliegen, zonder dat het ons geld gaat kosten, in plaats van dat het geld oplevert. Dus moeten de reisorganisaties maar kiezen tussen onze wat hogere prijzen of de lagere prijzen van Turkse maatschappijen, met alle kans van dien op gezichtsverlies bij hun klanten”, aldus commercieel directeur Willem Hondius van Transavia.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard uit Castricum

De boodschap is dus helder: Volgend jaar nog meer 'vliegend schroot' over ons hoofd.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Natuurlijk komt er steeds meer druk te staan op de luchtvaart. Omdat de kosten stijgen en de normale bedrijfsleider denkt dat ie alleen overleeft als ie groeit met zijn onderneming wordt er gesneden in de kosten.
De eerste tekenen van een glijdende schaal kwamen tevoorschijn door het minder voltanken van kisten voor een vlucht.
Terwijl de overlast toeneemt ten bate van de veiligheid (vervroegd divergeren) zal er aan de veiligheid geknaagd worden ten bate van kostenbeheersing. Dit natuurlijk wel onder de pet want anders neemt de klandizie af.

Overheid, WORD ES WAKKER zodat wij weer gewoon kunnen slapen!

Geplaatst door J de Jong uit Uitgeest

Onlangs keerde zo'n dumptoestel tot TWEE maal toe terug naar Istanbul, omdat de drukcabine het onderweg begaf!(ook De Telegraaf, medio oktober). U raadt het al: de derde maal werd gewoon over onze hoofden naar Schiphol (ooit:"Scheepshel") gevlogen. Ach, alle draaiboeken voor "bewijs van deelname" liggen al klaar,dus wat zal Den Haag zich verder drukmaken.................