Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegen vanuit buurlanden relaxter

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 770 
|
 Telegraaf 
Vliegen vanuit buurlanden relaxter

AMSTERDAM -  Nederlandse reizigers vliegen nog net zo vaak als vóór het afschaffen van de vliegtaks vanuit Duitsland of België.

‘De luchthavens in de buurlanden zijn dus onverminderd populair. Ze worden door maar liefst twintig procent van onze Nederlandse klanten geboekt’, aldus WTC.

Vooral vertrek vanaf Brussel en Düsseldorf is populair. Navraag leert volgens WTC, dat Nederlanders de luchthavens trouw blijven omdat de reistijd er naar toe vaak niet langer is dan naar Schiphol en de wachttijden bij vertrek korter zijn. Ook vallen de parkeerkosten en de belastingen en vluchttarieven vaak lager uit dan op Schiphol.

WTC constateert ook dat de populariteit van lowcost maatschappijen die van buitenlandse vliegvelden vetrekken de laatste tijd nog behoorlijk is toegenomen. ‘De tendens om vanuit het buitenland op reis te gaan zal daarom wel voortduren’, verwacht World Ticket Center.

“Bij enkele airlines die vanuit het buitenland vertrekken hebben wij de verkoop van tickets zien toenemenen met meer dan veertig procent ten opzichte van 2008”, zegt marketing manager Rémi Wouters van World Ticket Center. “De lowcost vliegtuigmaatschappijen spelen slim in op de economische crisis door de prijzen nog meer te verlagen.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Alweer: Dus de Vliegtax was niet de oorzaak!