Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vlaanderen tegen uitbreiding vliegveld Luik

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1022 
|
 De Limburger 
Vlaanderen tegen uitbreiding vliegveld Luik

Luik/Brussel -  De Vlaamse minister van openbare werken, Kris Peeters, stapt naar de Raad van State om uitbreiding van Liège Airport tegen te houden. Om de luchthaven in Bierset, bij Luik, toegankelijk te maken voor grotere toestellen, moet de start- en landingsbaan met vierhonderd meter worden verlengd .Met als gevolg nóg meer geluidhinder, ook in de regio Maastricht.


De luchthaven van Luik is de voorbije jaren, mede door de komst van koeriersbedrijf TNT in 1996, in recordtempo uitgegroeid tot één van de grootste vrachtvliegvelden van Europa.

Dat is voor de directie van Liège Airport echter niet genoeg. Die maakte deze week bekend ook meer passagiers te willen verwerken: van 300.000 op jaarbasis nu, naar één miljoen reizigers over vijf jaar. Om die doelstelling te verwezenlijken, moeten de start- en landingsbanen worden verlengd van 3.287 tot 3.700 meter.

Vindplaatst: ==> hier


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Bij ons zijn het dezelfde aantallen. Maar dan uitgedrukt in vliégtuigen ipv passagiers. Kun je nagaan hoe erg het hier is, als ze in Luik nu al beginnen tegengas te geven.