Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vlaamse minister Peeters wil minder nachtvluchten op Zaventem

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 641 
|
 VRT 
Vlaamse minister Peeters wil minder nachtvluchten op Zaventem

Klik voor een vergroting

za 20/08/05 - Vlaams minister van Milieu Kris Peeters (CD&V) wil het aantal nachtvluchten van en naar Zaventem gevoelig verminderen. Als het koeriersbedrijf DHL vanaf 2008 minder nachtvluchten zal uitvoeren, mag een andere maatschappij die vluchten niet overnemen, zegt Peeters.

Klik voor een vergroting
Minister Peeters wil mettertijd minder nachtvluchten op Zaventem, na het gedeeltelijke vertrek van DHL. (foto Belga)

In september buigen de federale, Brusselse en Vlaamse regering zich opnieuw over de geluidshinder van Zaventem. Tegen midden oktober moet er een akkoord zijn, want vanaf dan moet de federale regering dwangsommen betalen als er nog over Brussel gevlogen wordt.

“Het is politiek ondenkbaar dat we er niet uit zouden geraken”, zegt Peeters in De Standaard. “Het gaat over 60.000 jobs. En voor Brussel zelfs over 10 procent van de werkgelegenheid”.

Peeters legt zelf alvast een voorstel op tafel. Momenteel ligt het plafond voor het aantal nachtvluchten per jaar op 25.000. Zo staat dat in de milieuvergunning. Peeters wil dat aantal naar beneden. Vanaf 2008 zal dat sowieso gebeuren, door de herstructurering van DHL.

“En dus gaat het aantal nachtvluchten dat DHL voor zijn rekening neemt dan verminderen en ik vind dat we daarvan gebruik moeten maken om het totaal aantal nachtvluchten te verminderen”, zegt Peeters op Radio 1.

Hoe omvangrijk die vermindering moet zijn, wil Peeters niet kwijt. Daarover moet eerst worden onderhandeld met de Brusselse en de federale regering. In elk geval is DHL wel goed voor zo’n 18.000 nachtvluchten per jaar.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

Deze Belgische minister kan als positief
voorbeeld worden gesteld aan al die
incompetente ministers uit 'ons eigen' Den -
Haag!