Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Virgin dringt aan op nieuwe landingsbaan Londen Heathrow

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 967 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Virgin dringt aan op nieuwe landingsbaan Londen Heathrow

LONDEN - Sir Richard Branson, oprichter van luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic, dringt er bij de Britse overheid op aan om een derde start- en landingsbaan aan te leggen op Londen Heathrow Airport. Volgens de tycoon dreigt Londen haar positie als belangrijke zakenstad te verliezen als er niets wordt gedaan aan de huidige verstoppingen van de luchthaven.

Van de Londense luchthavens Heathrow, Gatwick, Luton, Stansted en City is Heathrow de drukste. Doordat er slechts twee start- en landingsbanen liggen zijn vertragingen aan de orde van de dag. Vooral tijdens piekuren moeten vliegtuigen vaak rondcirkelen alvorens te kunnen landen. “Dat is niet alleen slecht voor de passagiers, maar ook voor het milieu,” aldus Branson, die zondag toekeek hoe één van zijn Boeing 747’s deels op biobrandstof van Londen naar Amsterdam vloog.

Branson zegt dat de argumenten die de Britse overheid aanvoert om geen derde landingsbaan toe te staan zichzelf in de toekomst oplossen. “Met nieuwe toestellen als de Boeing 787 wordt de uitstoot en de geluidsproductie van toestellen beperkt, waardoor het extra verkeer geen extra belasting hoeft te betekenen voor de omgeving.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Waar horen we dit soort sprookjes toch meer

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

“Met nieuwe toestellen als de Boeing 787 wordt de uitstoot en de geluidsproductie van toestellen beperkt, waardoor het extra verkeer geen extra belasting hoeft te betekenen voor de omgeving.”

Zeker in de leer geweest bij de Schiphol-group. 'hoeft te betekenen voor de omgeving'
Reken er maar op van van wel! Dit is een vorm van politieke kletspraat. Dat doen ze hier in dit idiote landje ook. Blijkbaar is de luchtvaartsector grenzeloos in het besodemieteren van mensen! 'Sir'.......bah!