Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vette cheque voor kwaliteitsimpuls

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 695 
|
 Hoofddorpse Courant 
Vette cheque voor kwaliteitsimpuls

Door: Frans Witteman (Hoofddorpse Courant)
HALFWEG – Een cheque van liefst 2.800.000 euro. Niet eerder in zijn leven kon loco-burgemeester Frans Zantkuijl een dergelijk bedrag in ontvangst nemen. Hij kreeg de cheque afgelopen vrijdag uit handen van gedeputeerde Laila Driessen.

De cheque symboliseert de eerste subsidie die de Stichting Leefomgeving Schiphol verleent aan de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude in het kader van het Convenant Omgevingskwaliteit Middellange termijn, bekend van de Alderstafel. Met het geld wordt de gemeente in staat gesteld een door de bewoners gewenste extra kwaliteitsimpuls te geven aan de nieuwe ontwikkelingen in dit gebied waaronder de realisering van drie liften op het nieuw te bouwen treinstation in Halfweg. Om de spanning er tot het laatste moment in te houden vulde gedeputeerde Driessen de cheque van achter naar voor in.

In zijn dankwoord memoreerde Zantkuijl de grote rol die dorpsraad Zwanenburg-Halfweg en het participatieplatform hebben gespeeld in dit hele proces.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door cns uit deltametropool

De verkiezingen voor Provinciale Staten komen er weer aan!
Behalve slagroomtaarten voor enthousiaste vrijwilligers deelt de partij van de opvolgster van Ton Hooijmajers nu vrij onwillekeurig een paar miljoen uit. Het doet sterk denken aan een Nationale loterij die geen middel schuwt om aan de weg te timmeren en mensen op vrij dwingende wijze aan zich te binden. Hun spreekstalmeester siert overal perrons en abri's met oproepen om vooral snel en veel vliegkaartjes te boeken. Het lijkt erop dat dit soort "bestuurders" zich aldus volledig door de commercie in heeft laten pakken, alle ferme taal en mooie praatjes ten spijt....