Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vervuiling sloten Schiphol gedoogd

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 993 
|
 Haarlems Dagblad 
Vervuiling sloten Schiphol gedoogd

SCHIPHOL -  Het Hoogheemraadschap van Rijnland ziet de vervuiling van sloten rond Schiphol door de vingers. Afgelopen paasweekend bleek er volgens metingen opnieuw teveel glycol in de sloten aanwezig. Het hoogheemraadschap heeft Schiphol gewezen op de overtreding, maar laat de vervuiling onbestraft.

Schiphol gebruikt glycol om vliegtuigen en landingsbanen ijsvrij te houden. Al eerder is geconstateerd dat het chemische goedje in de sloten rond Schiphol terechtkomt en daarbij de sloten ernstig vervuilt. Glycol onttrekt zuurstof aan het water waardoor een sloot zuurstofloos en dus ‘onleefbaar’ wordt. Het hoogheemraadschap heeft afspraken met Schiphol gemaakt om de vervuiling tegen te gaan. Toch komt de verontreiniging van sloten nog steeds voor.
,,We realiseren ons dat het voorkomen van de vervuiling een ingrijpend proces is dat veel tijd vergt,’’ zegt Erwin Albrecht van het hoogheemraadschap. Volgens hem neemt Schiphol voldoende maatregelen om de vervuiling tegen te gaan. ,,Het kan niet van de ene op de andere dag worden gerealiseerd dat er geen glycol meer in de sloten terechtkomt.’‘


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Het enige instituut dat ooit de ballen had SPL op de vingers te tikken capituleert nu dus ook. Vlieg tuig.


Geplaatst door Els uit Castricum

In de film fit-nee komt ook de gigantische vervuiling van Schiphol op de grond, aan de orde. Een eerdere brief, waarin stond dat Schiphol op een schandelijke wijze, de regels, waar we ons allen aan te houden hebben schond, wordt dan zichtbaar verscheurd. Met de tekst: We waren kippig, dit is niet de goede brief." En daarbij een knipoog van diegene, die de brief verscheurt naar een gratis ticket naar de Nieuw-Zeeland en het kratje champagne.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Heel Schiphol wordt toch gedoogd?
Dan kan dat glycol er ook wel bij.
Het lijkt wel of Nederland bv. van de Schiphol-group is, en niet andersom.
En de politiek? Die snoept ervan mee.
Passen 'horen/zien en zwijgen' toe en hopen er een graanzak van mee te kunnen pikken.
Dit land is echt doodziek!
Oud-premier Dries van Agt zei het lang geleden al, dit land is echt doodziek......

Geplaatst door Observer uit Nederland

VOS, Dat was toch oud MP Lubbers ?
Van Agt spant zich in voor de Palestijnen nu.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Observer,

Ik dacht dat mr. van Agt dat ooit gezegd had. Maar een mens kan zich vergissen....

Geplaatst door j.sluis uit velsen

Het kan niet van de ene op de andere dag worden verbeterd, zegt de woordvoerder van het Hoogheemraadschap. Klinkt leuk, maar is niet geloofwaardig. Schiphol vervuilt de sloten namelijk al járen (zie http://www.schipholwanbeleid.nl) Het is geen incident, maar een vast patroon. Ze komen ermee weg omdat ook een organisatie als een Hoogheemraadschap het er blijkbaar bij laat zitten. Zouden álle bedrijven en burgers in geval van fout en strafbaar gedrag zo lankmoedig worden behandeld? Of valt deze voorkeursbehandeling alleen de inmiddels zonder normen en waarden werkende luchthaven ten deel? Het antwoord laat zich raden.