Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vervoer Schiphol stagneert weer in oktober

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 798 
|
 beurs.nl 
Vervoer Schiphol stagneert weer in oktober

Dinsdag 27 november 2012 13:56
AMSTERDAM (Dow Jones)—Het vervoer op Schiphol is in oktober verder gestagneerd, blijkt uit de maandelijkse vervoersstatistieken van de luchthaven.
Het aantal passagiers steeg op jaarbasis met slechts 0,8% tot 4,65 miljoen, waar een maand eerder nog sprake was van een stijging van 1,6%.
Het op Schiphol overgeslagen volume vracht en post daalde in de afgelopen maand met 6,3% tot 129.285 ton. In september werd, na maanden van krimp, nog een stijging gemeten van 2,1%.
Het aantal starts en landingen daalde in oktober met 0,7% tot 37.782, waar in september het aantal vliegtuigbewegingen met 0,3% toenam.
Het aantal passagiers met Schiphol als begin- of eindbestemming steeg met 1,3%, terwijl het aantal overstappende passagiers slechts met 0,2% groeide.
Bij het inkomende vrachtvervoer waren er alleen stijgingen van het vrachtvolume vanuit Europa en het Midden-Oosten en dalingen bij vracht uit alle andere regio’s.
Bij het uitgaande vervoer waren er volumestijgingen voor de vracht binnen Europa en naar Latijns-Amerika en Azie/Pacific en was er volumekrimp voor alle andere regio’s.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst


Reacties op dit bericht