Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Versnelde procedure voor gebruik niet reguliere startbanen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1194 
|
 www.ivw.nl 
Versnelde procedure voor gebruik niet reguliere startbanen

Inspectie Verkeer en Waterstaat kan bij bijzondere voorvallen met spoed een vrijstelling van milieuregels voor het gebruik van het banenstelsel op Schiphol verlenen. De procedure spoedaanvragen maakt dit mogelijk. De Wet luchtvaart zal hiervoor aangepast worden.


De procedure is met name bedoeld om in een uitzonderingssituatie vliegtuigen te laten starten op niet reguliere banen in de nacht. De inspectie verleent een vrijstelling hiervoor, wanneer er een onvoorziene en onbeheersbare situatie ontstaat die kan leiden tot problemen met de openbare orde of de veiligheid op het luchthaventerrein. Wanneer bijvoorbeeld door weersomstandigheden een reguliere baan niet gebruikt kan worden en hierdoor verstoring van de openbare orde dreigt te ontstaan door opeenhoping van gestrande passagiers in de terminal, zou de inspectie een vrijstelling kunnen geven.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

"[...] wanneer er een onvoorziene en onbeheersbare situatie ontstaat die kan leiden tot problemen met de openbare orde of de veiligheid op het luchthaventerrein."

Mag de definitie even iets nauwkeuriger svp?

Geplaatst door Gerard uit NULL

mhh, dan moeten zo ook eens ontheffen ingeval van files. Mag je dan voortaan door rood? of over de vluchtstrook? voortaan ff een sms voor ontheffing sturen sturen als je file staat.

wat een DROGreden!!!!!!!!

Geplaatst door Vos uit NULL

Dus toch een ''Staat in de Staat der Nederlanden''.......................

Geplaatst door Bob uit Limmen

"verstoring van de openbare orde dreigt"

Wat is het verschil? Ik vraag me dit werkelijk serieus af. Die verstoring van de openbare orde is sinds de opening van de polderbaan bij mij al aan de orde van IEDERE dag!