Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vernieuwde site voor geluidsmeting Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 3556 
|
 dichtbij.nl Editie Amstelland 
Vernieuwde site voor geluidsmeting Schiphol

UITHOORN - NOMOS Schiphol is niet meer wat het geweest is. Schiphol heeft zijn webplek per 31 maart geheel vernieuwd en de NOMOS rapportering is nu een onderdeel van Schiphol.nl, namelijk ‘InDeSamenleving’. Daar kiest men dan voor NOMOS Online.

Het geheel heeft een moderne inrichting gekregen en is kleuriger, fijner en kleiner. Vooral de oudere webgebruiker zal de tekst en de afbeeldingen enigszins moeten vergroten om leesbaar te houden.
Het is niet meer mogelijk om individuele waarnemingen te toetsen voordat men een melding voor vliegtuiglawaai plaatst bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) .

Het lijkt er op dat ook afgeleide meldingen European Aircraft Noise Services (EANS) niet (goed) meer plaats vinden. Kennelijk is het een en ander volgens afspraken van de Alderstafel.

De nieuwe site is hier te bezoeken.
http://noiselab.casper.aero/ams/

Toevoeging redactie:
De luchthaven laat weten dat er samengewerkt is met omwonenden en bestuurders om de informatievoorziening over geluidsoverlast te verbeteren en dat dit heeft geresulteerd in deze vernieuwde site.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Is dit een 1 Aprilgrap of ???? Bewoners stemden in? Dat stel dat er nu nog zit? Als dit waar is is dat diep treurig. Dat NOMOS MEET stelsel is bar slecht !