Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Verleggen vliegroute verrast gemeente

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1019 
|
 Stentor 
Verleggen vliegroute verrast gemeente

LELYSTAD - Komt als een verrassing voor de gemeente Lelystad: het verleggen van een militaire vliegroute van en naar Vlieland. Die route ligt nu nog over de Noordoostpolder, maar wordt misschien naar Lelystad verschoven.

Dit staat in de luchtvaartnota die vrijdag is aangenomen door het kabinet. Gemeente en provincie meldden een dag later in een gezamenlijk persbericht dat deze nota ‘kansen’ biedt voor de regio. Maar kenden toen de passage over de Vliehors-route nog niet.

“In de concepten van de nota hebben wij er nooit iets over gelezen”, zegt een woordvoerder van de gemeente. De zaak wordt aangekaart bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, laat hij weten. Desnoods bij de Tweede Kamer. “Die militaire route is een vreemde eend in de bijt”, aldus de woordvoerder. “Het is niet logisch”. In de nota staat dat er meer geluidsoverlast kan worden verwacht. Het onderwerp stond gisteravond niet op de agenda van Hans Alders, die in Lelystad was om met bestuurders te praten over het verplaatsen van Schiphol-vluchten naar Lelystad Airport. Nog voor de zomer brengt hij advies uit.

Het was makkelijker geweest als de luchtvaartnota op Alders had gewacht, vindt de woordvoerder.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Oh, mensen van Lelystad, wees gerust...er komen nog veel meer verrassingen. Kijk maar naar Spaarndam en alle gemeentes, die opgezadeld zijn met de gigantische overlast van de Polderbaan. Sterkte hoor, want wie zich in het hol van de luchtvaartleeuw waagt, komt niet meer uit zijn klauwen. Om die reden hang ik op 29 april de vlag halfstok voor 'de dag van de onrechtvaardigheid.' Op 30 april is het koninginnedag.