Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vergaste ganzen Waterland vormden geen gevaar voor vliegverkeer Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 781 
|
 blikop nieuws.nl 
Vergaste ganzen Waterland vormden geen gevaar voor vliegverkeer Schiphol

Amsterdam - De zogenaamde Schipholganzen in Waterland zijn jarenlang zonder reden vergast. Dat stelt de Partij voor de Dieren Amsterdam. In een brief geeft de Amsterdamse VVD-wethouder Dierenwelzijn, Eric van der Burg toe dat de ganzen in Waterland geen risico vormden voor vliegverkeer.

In 2012 heeft de omstreden dierenbestrijder Duke Faunabeheer echter nog vangst- en vergassingsacties uitgevoerd om de populatie op deze plek te verkleinen. Johnas van Lammeren, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Amsterdam: ‘De wethouder komt nu met feiten die wij al jaren geleden naar voren hebben gebracht.

Ganzen in Waterland vormen geen gevaar voor de vliegveiligheid. Wij willen van de wethouder weten wat er nu door de gemeente met deze informatie wordt gedaan, ook gezien Amsterdam 20% van de aandelen van Schiphol bezit. Wij willen dat de 10 kilometer-zone rondom Schiphol minder aantrekkelijk wordt gemaakt voor ganzen. Dit wordt ook al met succes in Denver gedaan. Plaats zonnepanelen rondom Schiphol en ploeg de oogstresten direct om, dat zijn maatregelen die effectief zijn en waardoor de dieren gespaard worden. We zullen volgende week in de raad een motie indienen om onmiddellijk de vergunning in te laten trekken en te stoppen met vergassen!’


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Indien de Schipholgroup 'vaste voet' op Lelystad-airport krijgt, hoeveel dieren zullen er dan onnodig worden afgeslacht?
Het kenmerkt de sector: schijt aan alles, het luchtruim is voor ons! Misdaad wordt in de luchtvaartsector beloont.

Geplaatst door marianne uit castricum

Misdaad wordt in heel Nederland beloont, maar inderdaad wat een treurnis, kilheid en misdadig gedrag tegenover dieren en mensen. Het Ministerie was rot van corruptie en blijft rot van binnen met die mensen die ons verfoeien en niet vans houden. Verder helemaal met VOS eens.