Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vergassen van ganzen bij Schiphol vindt ook dit jaar plaats op basis van ontheffing’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 860 
|
 argi holland.nl 
Vergassen van ganzen bij Schiphol vindt ook dit jaar plaats op basis van ontheffing’

Partijen in de Nationale Regiegroep Vogelaanvaringen spannen zich in de komende ruiperiode opnieuw in om rond luchthaven Schiphol ganzen te vangen en met behulp van CO2 te vergassen. De wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden biedt de mogelijkheid tot het verlenen van een vrijstelling voor het gebruik van CO2. Die vrijstelling is in 2012 en 2013 ook verleend. Toen zijn respectievelijk circa 5.000 en bijna 10.000 ganzen gedood. Dat meldt staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu aan de Tweede Kamer in een reactie op vragen van Tom Elias van de VVD.

Er loopt momenteel ook een procedure om te komen tot een toelating voor CO2 als biocide voor toepassingen om vogels te doden ter bescherming van het luchtvaartverkeer. Zodra de stof in de Europese Unie officieel op de lijst is geplaatst van toegestane middelen kan door het College voor de toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) een toelating voor een middel op basis van CO2 in Nederland worden afgegeven. Vanwege de tijd die het kost voor beoordeling door de instanties is het nog niet mogelijk om dit jaar CO2 te gebruiken onder het regiem van een ‘toelating’. Daarom zal ook dit jaar het systeem van een ‘vrijstelling’ worden benut.

bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu, 05/03/14


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Het lijkt me een goed plan passagiers die Schiphol gebruiken voor te lichten door middel van beelden van het doodmartelen van onschuldige beesten vanwege hun luxe.

Hoe kan het zijn dat we te hoop lopen tegen bio-industrie en de bont-onzin maar dat we allemaal wegkijken als we willens en wetens een genocide trachten uit te voeren?
Ik schrijf expres 'we' omwille van het feit dat SPL nog steeds gewoon een overheidsbedrijf is.

Geplaatst door marianne uit castricum

helemaal met V.O.S eens.Het zou beter zijn om juist die groepen aan te pakken met grote en kleine advertenties
in tijdschriften en dagbladen vanwege de ongehoorde wreedheid tegenover de inwoners, dieren en de kwaliteit van lucht. Het is Ze dus toch gelukt om 20.000 ganzen te vergassen. Steek 1 ganzenpoot uit en ze vreten 100.000 ganzenpoten op. Walgelijk regime.Afgelopen zondag 7.00
een buitengewoon laag vliegend vliegtuig, de afgebroken kerosine vloog direct de fijngevoelige en tere neus in. Wat een armoede zo'n beleid. Ach, we moeten maar denken dat ze over 30 jaar worden neergesabeld door onderzoekers.