Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Verdeeldheid over vliegproef

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 827 
|
 Haarlems Dagblad 
Verdeeldheid over vliegproef

schiphol - 
In de regio is verdeeldheid ontstaan over een proef met een ander baangebruik op Schiphol. Het experiment is bedoeld om de vlieghinder te verminderen, maar een aantal gemeenten en bewonersvertegenwoordigers vreest juist een toename van de herrie.

Vijf van de 26 gemeenten binnen de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS) hebben tegen de opzet van de vliegproef gestemd, maar de voorbereidingen gaan door. De CROS wil zo spoedig mogelijk een experiment beginnen met een afwisselend baangebruik, waarbij de geluidsoverlast ‘eerlijker’ over de omgeving zou worden verdeeld. De bedoeling is om vliegtuigen beurtelings een maand vooral in noordelijke richting te laten starten en daarna een maand naar het zuiden. Het voordeel zou zijn dat geluidshinder voor omwonenden beter voorspelbaar en daarmee draaglijker zou worden.

Bestuurders van de gemeenten Aalsmeer, Alkemade, Jacobswoude, Uithoorn en Liemeer hebben tegen de proef gestemd. Ook de bewonersvertegenwoordigers van deze plaatsen zijn tegen, evenals die van Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Castricum.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

"Het voordeel zou zijn dat geluidshinder voor omwonenden beter voorspelbaar en daarmee draaglijker zou worden."

Geluidsoverlast = geluidsoverlast, aangekondigd of niet.